Υπέροχα μοσχαρίσια σνίτσελ του κυνηγού που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.
- Μοσχάρι 1 κιλό σνίτσελ
Υλικά
- πιπέρι Λίγους κόκκους μαύρο
- κεδρόμηλα 5
- αλατι λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
- αυγα 1-2
- φρυγανιά Αρκετή τριμμένη
Για το πανάρισμα
- μανιταρια 200 γρ
- βουτυρο 50 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις μια κουταλιά
- κρεμα γαλακτος 300 ml
- σόγια λίγη
Για την σώς
Τα σνίτσελ αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Ειδικά τα Χοιρινά σνίτσελ γεμιστά με τυρί και πιπεριές είναι από τα αγαπημένα μας. Παρόλα αυτά ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα σνίτσελ από μοσχάρι.
Αυτά τα σνίτσελ ονομάζονται του κυνηγού και συνοδεύονται με πατάτες baby και σώς. Είναι υπέροχη συνταγή και ακόμη και για τις πατάτες θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο αλλά και υπέροχο πανάρισμα. Τα μοσχαρίσια σνίτσελ μπορούμε να τα απολαύσουμε σε επίσημα τραπέζια αλλά και όχι μόνο. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για τα σνίτσελ
Παίρνουμε από τον χασάπη μοσχαρίσια σνίτσελ απανάριστα. Τα βάζουμε στον πάγκο τις κουζίνες και τα χτυπάμε λίγο για να απλώσουν περισσότερο. Στην συνέχεια στο γουδί χτυπάμε τους κόκκους πιπεριού και τα κεδρόμηλα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Περνάμε λοιπόν το σνίτσελ από το μείγμα με τα μπαχαρικά και το αλεύρι. Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και περνάμε τα σνίτσελ και από το αυγό.
Δείτε ακόμα Ρολάκια σνίτσελ γεμιστά
Στο τέλος σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Μετά το αυγό λοιπόν, περνάμε τα σνίτσελ και από την φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Εκτέλεση για την σώς
Κόβουμε τα μανιτάρια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε μέσα στο βούτυρο. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε το μείγμα με μία κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Δίνουμε γεύση με την σόγια και απολαμβάνουμε.
Εκτέλεση για τις πατάτες
Βράζουμε τις πατάτες baby μαζί με την φλούδα για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε επίσης το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε τις πατάτες μας στον αέρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips για τα Σνίτσελ του κυνηγού
Ο αρακάς της φωτογραφίας είναι βραστός με λεμονάκι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evi Bithari
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα