Σοκολατάκια-με φρούτα-και-ξηρούς καρπούς-

Σοκολατάκια με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Σοκολατάκια με δαμάσκηνα, καρύδια, καβουρδισμένα αμύγδαλα και φλούδες πορτοκαλιού από γλυκό του κουταλιού.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατάκια παντός καιρού. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με αποξηραμένα δαμάσκηνα, καρύδια, καβουρδισμένα αμύγδαλα και φλούδες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.

Είναι σοκολατάκια που μπορούμε να τα προσφέρουμε σαν κέρασμα σε μία γιορτή, να τα προσφέρουμε σαν κέρασμα την Παραμονή των Χριστουγέννων και γενικότερα να τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Μπορούμε να κάνουμε κι άλλες παραλλαγές με άλλα φρούτα. Φαντασία να υπάρχει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατάκια με φρούτα και ξηρούς καρπούς:

Σοκολατάκια-με φρούτα-και-ξηρούς καρπούς-

Εκτέλεση για τα σοκολατάκια με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αρχικά λιώνουμε τις κουβερτούρες μαζί με το βιτάμ και το ηλιέλαιο. Παίρνουμε το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και κρατάμε μόνο τις φλούδες του. Τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καβουρδίζουμε αν χρειαστεί τα αμύγδαλα.

Παίρνουμε τα δαμάσκηνα, τα καρύδια, τις φλούδες από το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα με ένα πιρούνι κι ένα κουτάλι. Στην συνέχεια τα ακουμπάμε σε ένα δίσκο με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η κουβερτούρα.

Tips για τα Σοκολατάκια με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αν δεν έχουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φλούδες πορτοκαλιού στην γέμιση θα πρέπει να τις ζεματίσουμε πρώτα αλλιώς θα είναι πικρές. Βγαίνουν περίπου 42 σοκολατάκια.

Δείτε ακόμα Σοκολατάκια με 4 υλικά χωρίς ζάχαρη

Λιώνω 2 κουβερτούρες με 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ μαλακό και 2 κουταλιές ηλιέλαιο. Έχω έτοιμα ξερά δαμάσκηνα με καρύδια, πορτοκάλι μόνο φλούδα από το γλυκό που έκανα και καβουρδισμένα λευκά αμύγδαλα. Τα περνάω στην λιωμένη κουβερτούρα και στο ψυγείο.

Σοκολατάκια-με φρούτα-και-ξηρούς καρπούς-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stavroula Orgasli

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close