Σοκολατένια πτι φουρ με γέμιση πραλίνα

Μια συνταγή για λαχταριστά σοκολατένια πτι φούρ με γέμιση πραλίνας που κάνεις δεν θα μπορέσει να τους αντισταθεί. Είναι αφράτα, μαλακά και πάρα πολύ νόστιμα. Τα αγαπημένα μας βουτήματα τώρα από τα χεράκια μας. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους με απλά υλικά και γίνονται πολύ πιο γευστικά από του ζαχαροπλαστείου.

    Για την γέμιση

  • πραλίνα κατά προτίμηση (ή μαρμελάδα)

Αυτά τα τέλεια βουτυράτα, γεμιστά μπισκοτάκια με Γαλλική καταγωγή θα γίνουν η αγαπημένη σας γλυκιά αμαρτία. Συνοδεύουν ιδανικά το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι σας και είναι το απόλυτο σοκολατένιο σνακ για όλες τις ώρες τις μέρας.

Επίσης αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι, ότι αν πέσουν στα χέρια των παιδιών εξαφανίζονται πριν καν προλάβουμε να τελειώσουμε  το γέμισμα.

Δοκιμάστε τα με σοκολατένια ζύμη ή και όχι. Με γέμιση πραλίνας ή μαρμελάδας. Όπως και αν επιλέξετε να τα κάνετε είναι απλά θεϊκά. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη άχνη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κόρν φλάουερ και το κακάο κοσκινισμένα.

Πρέπει να πετύχουμε μια βουτυρένια ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τα πτι φουρ μας σε ότι σχήμα θέλουμε πάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά.

Τέλος αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά μπορούμε να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα η πραλίνα.

Αν τα θέλετε σοκολατένια προσθέτετε την μια κουταλιά κακάο. Μπορούμε να τα κάνουμε και λευκά.

Σοκολατένια πτι φουρ με γέμιση πραλίνα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Katerina Liva

Close