Σήμερα θα δοκιμάσουμε το πιο αφράτο, το πιο λαχταριστό το πιο σοκολασμένο κέικ. Σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο…του ονείρου φίλες και φίλοι!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 150 ml
- ζαχαρούχο γάλα 1
- νερό 1 γεμάτο κουτί από το ζαχαρούχο γάλα
- βουτυρο 200 γραμμάρια
- αυγα 3 μεγάλα
- βανίλια 2
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- τρούφα σοκολάτας 100 γραμμάρια
Υλικά
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- φυτική κρέμα γάλακτος 100 ml
Για το γλάσο σοκολάτας
Με την σημερινή συνταγή είμαστε απλά ενθουσιασμένοι γιατί προτού την μοιραστούμε μαζί σας την δοκιμάσαμε εμείς και μείναμε άναυδοι με την νοστιμιά της. Ένα σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο και γλάσο σοκολάτας που θα τους ξετρελάνει όλους!
Δείτε ακόμα Κέικ Craffin
Είναι ένα υπέροχο γλυκό για γιορτινούς μπουφέδες, για επίσημα τραπέζια, για κέρασμα, αλλά και για όταν απλά μέσα στην εβδομάδα θέλουμε κάτι γλυκό. Ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα και στην ζαχαροπλαστική, μπορείτε να το δοκιμάσετε αφού είναι πανεύκολο. Του ονείρου λέμε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο:
Εκτέλεση για το σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, αφού το έχουμε ζεστάνει πρώτα ελαφρώς και το ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα και την διαλύουμε. Προσθέτουμε και το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα.
Ρίχνουμε και το νερό στο μείγμα και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε στο μείγμα με το ζαχαρούχο το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα απορροφήσει όλο το αλεύρι προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε λίγο.
Δείτε ακόμα Σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί Νο35 με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι στα 40 λεπτά κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει το τεμαχίζουμε σε κομμάτια. Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας το κέικ.
Tips για το σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα μαργαρίνη. Αντί για 3 μεγάλα αυγά μπορούμε να βάλουμε 4 μικρά. Μπορούμε να γαρνίρουμε και με ξηρούς καρπούς ή μπισκότα πάνω από το γλάσο!
Αν θέλετε στη φόρμα του κέικ θα τη γεμίσετε μέχρι τα 3/4 γιατί φουσκώνει και αν σας περισσέψει γεμίζετε θήκες μάφιν, γιατί η ποσότητα είναι μεγάλη.
Αντί για μαχλέπι μπορούμε να βάλουμε μαστίχα ή 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο. Αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε φυτικό λάδι. Μπορούμε να βάλουμε και κακάο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικυ Λαγοπατη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες