Αφράτο κέικ φρούτων με μήλο και πορτοκάλι έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα που είναι της εποχής και φυσικά αρωματικά και πεντανόστιμα. Αυτή η γευστική αντίθεση θα σας ενθουσιάσει.
- μηλα 3
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- βούτυρο γάλακτος 2-3 κύβους αγελαδινό
Υλικά
- αυγα 4
- ζαχαρη 1,5 φλιτζάνι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- ηλιέλαιο 3/4 του φλιτζανιού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2,5 φλιτζάνια
Για το κέικ
Πεθαίνουμε (εντός εισαγωγικών ευτυχώς) με τα κέικ φρούτων. Σήμερα λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε ένα κέικ με φρούτα εποχής και χρησιμοποιήσαμε πορτοκάλια και μήλα. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και σίγουρα είναι ένα πολύ ευφάνταστο κέικ.
Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Μπορείτε να το φτιάξετε για σχολικό κολατσιό ή σαν ένα γλυκάκι στο ολοήμερο. Επίσης συνοδεύει τέλεια τον καφέ μας το πρωί ή ακόμη και το απόγευμα και είναι μία άψογη πρόταση για γλυκό. Αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κέικ φρούτων με μήλο και πορτοκάλι
Μήλα και πορτοκαλιά που έπνεαν τα λοίσθια είχε το ψυγείο μας οπότε συνδυάστηκαν μια χαρά και έγιναν μηλοπορτοκαλοκέικ στο ταψί 😂Πανεύκολο, υπέροχα αφράτο , μοσχοβολιστό και στον πατο μια σαλτσούλα μήλο-κανελα νοστιμότατη Δεν το γύρισα σε πιατέλα γτ φοβήθηκα μην κολλήσει η μιση σάλτσα στο ταψάκι Την αλλη φορα σε αντικολλητικό και τούμπα
Εκτέλεση για το κέικ φρούτων με μέλι και πορτοκάλι
Αρχικά κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης και την κανέλα. Ρίχνουμε τα μήλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26 εκατοστών μαζί με τους κύβους αγελαδινού βούτυρου και ψήνουμε το μείγμα στους 175 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν τα μήλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και εναλλάξ τον χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθούν βγάζουμε το ταψί που ήταν στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε ακόμα Ζουμερή μηλόπιτα σαν κέικ
Έπειτα βάζουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί με τα μήλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, κάτω αντίσταση και αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Μπορούμε στα 45 λεπτά να τρυπήσουμε το κέικ με ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Παιδί έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Οι 6 περιοχές που θα σφυροκοπήσει η κακοκαιρία Cassandra
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω βάζει φιτιλιές στην σχέση του Παρασκευά και της Ειρήνης