Υλικά:
- κουλουρακια 150 γραμμάρια Πασχαλινά
- τυρί κρέμα 450 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 112 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- κουβερτουρα 160 γραμμάρια τεμαχισμένη
- σοκολάτα 160 γραμμάρια γάλακτος τεμαχισμένη
- κρεμα γαλακτος ½ ποτήρι 35 % λιπαρά για σαντιγί
- κακαο ¼ φλιτζάνια χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
(Για 2-4 άτομα)
Βάζουμε τα κουλουρακια σε μια σακούλα τροφίμων και τα κοπανάμε στο πάγκο της κουζίνας μέχρι να σπάσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα κουλουράκια. Χύστε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.