Συνταγή για Σουφλέ για την Κυριακή του Πάσχα. Λαχταριστό Πασχαλινό σουφλέ για συνοδευτικό με πένες, μπέικον, πιπεριές και σπιτική μπεσαμέλ.
- πενες 1 πακέτο
- ελαιολαδο Λίγο
- μπεικον 7 φέτες
- τυρί 200 γραμμάρια ημίσκληρο
- πιπεριά Μισή κόκκινη
- πιπέρι Λίγο
- φέτα 100 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 1
- κύβος κότας 1
- πιπέρι Λίγο
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο Λίγο τριμμένο
- βουτυρο 1 κομματάκι
- γκούντα Λίγη τριμμένη
Για την μπεσαμέλ
- γκούντα Λίγη τριμμένη
Για την επικάλυψη
Το Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει και μετά από την νηστεία της σαρακοστής ανυπομονούμε να απολαύσουμε το αρνάκι στην σούβλα, τις διάφορες κρεατολιχουδιές αλλά και τα πεντανόστιμα ορεκτικά. Τυρόπιτες πικάντικες αλλά και λαχταριστά σουφλέ όπως το σημερινό.
Στο δικό μας Πασχαλινό τραπέζι το παρακάτω σουφλέ με πένες, μπέικον, πιπεριές και σπιτική μπεσαμέλ σίγουρα θα έχει μία θέση. Το έχουμε φτιάξει πολλές φορές και έχει σίγουρη επιτυχία. Είναι πανεύκολο και ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην μαγειρική αυτό το σουφλέ για την Κυριακή του Πάσχα θα το πετύχετε σίγουρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ για την Κυριακή του Πάσχα:
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, τον κύβο κότας και το πιπέρι. Αφήνουμε τα υλικά μας να ζεσταθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και την τριμμένη γκούντα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε την μπεσαμέλ στην άκρη.
Εκτέλεση για το σουφλέ για την Κυριακή του Πάσχα
Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και πάνω από τις πένες βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, το ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας μας, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, το πιπέρι και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια.
Δείτε ακόμα Σουφλέ πατάτας με λουκάνικα
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας για να πάνε παντού και από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ σκορπίζουμε λίγη επιπλέον γκούντα και ψήνουμε το σουφλέ στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Tips για το Σουφλέ για την Κυριακή του Πάσχα
Αντί για κόκκινη πιπεριά μπορούμε να βάλουμε πράσινη. Αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις