ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ !!! Αυτή τη σπανακόπιτα, με την τέλεια ζύμη κουρού, θα τη λατρέψετε ! Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, που είμαι σίγουρη ότι θα στολίζει συχνά το τραπέζι σας ! Είναι επίσης ιδανική και για τραπέζι / μπουφέ καλεσμένων ! Υλικά για τη γέμιση : – 200 γρ. φρέσκο σπανάκι – 4 κρεμμυδάκια φρέσκα – 1 χεριά μαϊντανό – 1 χεριά άνηθο – 3 κ.σ. κουκουνάρι – 1 κ.γ. ρίγανη – λίγο πιπέρι – 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο – 2 κ.σ. κορν φλάουερ – ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνι Υλικά για τη ζύμη κουρού : – 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. – 6 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ – 1 ½ κ.γ. κοφτό αλάτι – 150 γρ. ηλιέλαιο – 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό – 2 αυγά Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε τη γέμιση : – Πλένουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει. – Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο. – Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. – Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσθέτοντας το κουκουνάρι, το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι. – Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει. – Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με το κορν φλάουερ, προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη ζύμη : – Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι (απαράβατος κανόνας) με το μπέικιν πάουντερ. – Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, σχηματίζουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, γιαούρτι, αυγά ) και ζυμώνουμε έως ότου προκύψει ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Εάν σας βγει πολύ σφιχτή η ζύμη (αυτό εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε), συμπληρώστε ελάχιστο λαδάκι και ζυμώστε καλά να απορροφηθεί. – Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2 -3 λεπτά. – Έπειτα με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλο παραλληλόγραμμο, όχι πολύ λεπτό, απλώνουμε πάνω τη γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. – Σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι, τοποθετούμε το ρολό μας γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας. Εάν δεν έχουμε φόρμα με δαχτυλίδι , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό ταψάκι στρογγυλό και να τοποθετήσουμε κυκλικά το ρολό. Δεν φοβόμαστε να ανοίξει στο ψήσιμο γιατί δεν φουσκώνει η ζύμη. – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις 180 βαθμούς), για 50 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα και απολαμβάνουμε !!!
Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της συνταγομπερδέματα της Ρούλας πατώντας εδω










