Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης για το lunchbox

Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης – Η εύκολη συνταγή για κολατσιό

Συνταγή για εύκολα, νόστιμα και χωρίς πολλά λιπαρά σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης για το lunchbox του σχολείου και το κολατσιό των μεγάλων.

Υλικά:

Για το φύλλο:

Για την αλευρόκολλα:

Για το άλειμμα:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για εύκολα, νόστιμα και με λίγα λιπαρά σπανακοπιτάκια για το lunchbox του σχολείου. Αντί για ζύμη έχουν φύλλο τορτίγιας και τα παιδιά θα τα ζητούν συνέχεια. Είναι από τα πιο υγιεινά πιτάκια που μπορείτε να φτιάξετε ειδικά αν δεν είστε καλές στο να ανοίγετε φύλλο και να φτιάχνετε ζύμες.

Σπανακοπιτάκια κουρού

Μπορεί τα παιδιά να μην αγαπούν το σπανάκι αλλά τις περισσότερες φορές αγαπούν τα σπανακοπιτάκια. Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας να πάρει τα θρεπτικά συστατικά από το σπανάκι, χωρίς να φορτώσει το στομάχι του με βαριά υλικά από σπιτικό ή κατεψυγμένο φύλλο και ζύμες, δεν έχετε παρά να δώσετε μία ευκαιρία σε αυτά τα σπανακοπιτάκια.

Νόστιμα σπανακοπιτάκια με φύλλο τορτίγιας. Έχουν λίγα λιπαρά, είναι πλούσια σε γεύση και το καλύτερο από όλα; Είναι υγιεινά και εύκολα, ακόμη και για τις αρχάριες μαγείρισσες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης για το lunchbox:

Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης για το lunchbox

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της γέμισης. Πλένουμε καλά το σπανάκι και βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος. Αφού κάψει, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού μαραθούν προσθέτουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.

Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης για το lunchbox

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και αφού κρυώσει προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Στη συνέχεια κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση. Βάζουμε στο μεσαίο μέρος τους την κρύα γέμιση και γύρω γύρω αλείφουμε με το μείγμα της αλευρόκολλας.

Σπανακοπιτάκια χωρίς φύλλο

Τα διπλώνουμε προς το κέντρο του ημικύκλιου και πατάμε τα σημεία που έχουν την αλευρόκολλα για να κολλήσουν. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. 

Tips

Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι γέμιση μας αρέσει.

Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης για το lunchbox

Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chartomatsidou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr