Συνταγή για αφράτα σπανακοπιτάκια με ζύμη κουρού και πασπαλισμένα με σουσάμι και ηλιόσπορους για το σχολικό κολατσιό, το καφεδάκι μας, ακόμη και το παιδικό πάρτι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 200 ml ελαφρύ
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κρεμμυδι 1/2 ματσάκι φρέσκο
- πράσο 1
- κρεμμυδι 2 ξερά
- σπανακι 700 γραμμάρια περίπου
- δυοσμος 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρός
- φέτα 2 χούφτες θρυμματισμένη
- αυγα 1
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
Για τη γέμιση
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ
Τα σπανακοπιτάκια είναι τα αγαπημένα μας, ειδικά όταν είναι κουρού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο πετυχημένη και εύκολη ζύμη από την κουρού, οπότε αν ξεμείνατε από ιδέες για το σχολικό κολατσιό ή το σνακ σας, βρίσκεστε στη σωστή συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπανακοπιτάκια κουρού με ηλιόσπορους:
Εκτέλεση για τα σπανακοπιτάκια κουρού με ηλιόσπορους
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε την ξερή μαγιά, το χλιαρό φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Έπειτα ζεματάμε το σπανάκι. Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Έπειτα προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη γέμιση. Κλείνουμε καλά και βάζουμε το πιτάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιτάκια. Αλείφουμε τα πιτάκια με το αυγό το οποίο το χτυπήσαμε με το φρέσκο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ηλιόσπορους. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξανδρα Αναγνωστιδου
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος