Σπαράγγια με πατάτες, ζαμπόν και τυριά στον φούρνο

Συνταγή για σπαράγγια στο φούρνο με πατάτες, διάφορα τυριά και ζαμπόν. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπαράγγια φούρνου σαν σουφλέ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το φαγητό αυτό μπορείτε να το φτιάχνετε για όλη την οικογένεια!

 

Σπαράγγια με πατάτες, ζαμπόν και τυριά στον φούρνο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνοστους 200οC.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει, και τοποθετούμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε και τη σάλτσα: Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το τυρί-κρέμα, το γάλα, 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ζεσταίνουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι το τυρί να λιώσει, και να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομοιόμορφο μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το εστραγκόν.
Βάζουμε τα σπαράγγια μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τυλίγουμε τα σπαράγγια με τις φέτες ζαμπόν (όπως δείχνει η φωτογραφία παρακάτω) και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες τέλος τοποθετούμε και τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια ωραία, χρυσή κρούστα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο εστραγκόν και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Όρεξη!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.

 

Close