Κοκτέιλ mojito_

Δροσιστικό Κοκτέιλ mojito που θα σας δροσίσει και θα ανεβάσει το κέφι της παρέας.

Το mojito είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κοκτέιλ στην Ελλάδα. Μετά το Πως να φτιάξετε δροσερό κοκτέιλ Negroni (βίντεο) θα δούμε πως μπορούμε να απολαύσουμε ένα σπιτικό mojito. Είναι πολύ εύκολη η συνταγή και θα χρειαστείτε ρούμι, lime, καστανή ζάχαρη, πάγο και σόδα.

Τα mojito μπορούν να απογειώσουν τον μπουφέ σας. Μπορείτε να τα φτιάξετε στα πάρτι σας ή να διοργανώσετε βραδιά κοκτέιλ. Επίσης είναι ένα κοκτέιλ που αρέσει στους περισσότερους και δεν είναι πολύ βαρύ. Οπότε δεν θα κάνετε “κεφάλι” εύκολα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε πολύ πάγο και τον θρυμματίζουμε. Παίρνουμε ένα ποτήρι και βάζουμε μέσα την καστανή ζάχαρη και τις φέτες lime. Με ένα γουδί ξεκινάμε να σπάμε την καστανή ζάχαρη μαζί με το lime μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Δεν πειράζει αν έχουν μείνει μερικοί κόκκοι αλλά θέλουμε να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο lime.

Δείτε ακόμα 5 κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για να δροσιστείτε χωρίς να ζαλιστείτε!

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πάγο. Βάζουμε το ρούμι και προσθέτουμε επίσης την σόδα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Παίρνουμε τα φύλλα δυόσμου και τα χτυπάμε λίγο με τα δάχτυλα έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματά τους. Τα βάζουμε στο κοκτέιλ και απολαμβάνουμε.

Tips για το Κοκτέιλ mojito

Αν φτιάξετε μοχίτο χωρίς το ρούμι μπορείτε να έχετε μία δροσιστική λεμονάδα με ανθρακικό.

σπιτικό_mojito_

Close