σπιτικός_πελτές ντομάτες_

Σπιτικός πελτές ντομάτας για όλες τις συνταγές σας. Για να μην δώσετε ποτέ ξανά λεφτά στο σούπερ μάρκετ.

Οι περισσότερες συνταγές μας έχουν πελτέ ντομάτας. Ο πελτές ντομάτας έχει φοβερή γεύση και μυρωδιά και έχει την τάση να κοκκινίζει έντονα το φαγητό μας. Ο πελτές ντομάτας είναι το ίδιο υγιεινός με την σάλτσα ντομάτας, εφόσον γίνει σπιτικός.

Επειδή λοιπόν θέλουμε να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες στην μαγειρική μας και επειδή ο πελτές ντομάτας είναι βασικό υλικό και ακριβό στα σούπερ μάρκετ, εμείς θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό πελτέ ντομάτας. Διαβάστε παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε αρκετή ποσότητα ντομάτες πομοντόρο. Τις πλένουμε καλά και τους κάνουμε ένα σταυρουδάκι από την κάτω πλευρά τους χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Βάζουμε τις ντομάτες σε μία κατσαρόλα με νερό που θα τις σκεπάζει. Αφαιρούμε τα φλούδια τους.

Μόλις το νερό ζεσταθεί λίγο αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάζουμε τις ντομάτες από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στην μέση. Τρυπάμε με το μαχαίρι για να φύγουν τα υγρά και τα σπόρια τους.

Αλέθουμε τις ντομάτες σε έναν μύλο ή στο μπλέντερ. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά από τα υγρά του. Στην συνέχεια βάζουμε την σάλτσα σε μία λεκάνη ή σε ένα ταψί και ρίχνουμε όσο αλάτι θέλουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.

Δείτε ακόμα Συνταγή για σάλτσα ντομάτας έτοιμη σε 3 λεπτά

Ρίχνουμε το αλάτι λοιπόν και αφήνουμε την σάλτσα στον ήλιο σκεπασμένη με ένα τούλι και ανακατεύουμε την σάλτσα κάθε μέρα μέχρι να κατέβει τελείως η στάθμη της ντομάτας και νε μείνει μόνο ένας πηχτός σφιχτός πελτές.

Παίρνουμε βάζα τα οποία τα αποστειρώνουμε και ρίχνουμε τον πελτέ μέσα. Σκεπάζουμε τον πελτέ με το σπορέλαιο για να μην σηκώσει κορυφή και κλείνουμε καλά τα βάζα αφήνοντάς τα σε σκιερό μέρος.

Tips για σπιτικό πελτέ ντομάτας

Αν σας βγει αλμυρός δεν πειράζει διότι δεν θα χρειάζεται να βάζετε αλάτι στο φαγητό. Το αλάτι είναι απαραίτητο για να συντηρήσει την ντομάτα όσες μέρες θα βράζει στον ήλιο. Γίνετε και με άλλες ντομάτες. Αφήνουμε τις ντομάτες να στραγγίξουν στην μαξιλαροθήκη από το απόγευμα και ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.

σπιτικός_πελτές ντομάτας_

σπιτικός_πελτές ντομάτας_

σπιτικός_πελτές ντομάτας_

σπιτικός_πελτές ντομάτας_

σπιτικός_πελτές ντομάτας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close