Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Λαχταριστή στριφτή πίτα με λάχανο τουρσί πεντανόστιμη και χορταστική! Τραγανή στριφτόπιτα με γιαούρτι και χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο που την κάνει ανάρπαστη! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν, ενώ μπορείτε να την φτιάξετε και σε επίσημα τραπέζια αλλά και για όλη την οικογένεια!

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί για 20 με 30 λεπτά με το κόκκινο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για την πίτα

Ανακατεύω όλα τα υλικά για τη ζύμη και τη χωρίζω σε 4 μπαλάκια. Τα αφήνω σε ένα μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και μετά τυλιγμένα σε μία κουβερτούλα για 30 λεπτά.
Κάθε μία μπάλα ανοίγω σε φιλώ ραντίζω με λίγο λαδάκι βάζω από το λάχανο και τυλίγω σε ρόλο και μετά σε σαλιγκάρι στο λαδωμένο ταψί.

Το κάνω και με τις υπόλοιπες 3 μπάλες. Τα βουτυρώνω ελαφρώς από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο βουτυρώνω ξανά από πάνω και σκεπάζω ελαφρώς με μία πετσετούλα για 10 με 15 λεπτά.

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Στιφτόπιτα με λάχανο τουρσί και σπιτικό τραγανό φύλλο!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια

Close