Στρογκανόφ με χοιρινό: Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού!

Εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό με χοιρινό στο τηγάνι. Συνταγή για στρογκανόφ με χοιρινό. Πρόκειται για χοιρινό με μανιτάρια, σβησμένο με κρασί και λαχταριστή σάλτσα από γιαούρτι που δένει μοναδικά με το κρέας μας. Δοκιμάστε τη συνταγή για όλη την οικογένεια!

*1 μανιταρόσουπα έτοιμη (σκόνη σε φακελάκι)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και σε φέτες τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας μέχρι να καθαρίσει. Σκεπάζουμε και ψήνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μελώσουν ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις γίνουν τα κρεμμύδια, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν με το κρασί σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά (ανάλογα με το κρέας) ανακατεύοντας συχνά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.

Στο διάστημα αυτό, διαλύουμε στην μανιταρόσουπα σε βραστό νερό (το μισό από όσο λέει το φακελάκι) και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού και να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζουμε το μάτι στην χαμηλότερη ένταση και ρίχνουμε σιγά σιγά λίγη από τη σάλτσα στο γιαούρτι ανακατεύοντάς ώστε να ανέβει η θερμοκρασία του και να μην κόψει.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά και σβήνουμε το μάτι. Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή κοντό μακαρόνι (πένες, κοφτό, βίδες φιογκάκια).

Καλή μας όρεξη!

Στρογκανόφ με χοιρινό: Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού!

Στρογκανόφ με χοιρινό: Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Frantzeska Frangouli

Close