Σπιτικός- χυμός- ροδάκινο- για- να -τον -αποθηκεύσετε- για- το- Χειμώνα-

Σήμερα σας έχουμε μια συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια: Σπιτικός συμπυκνωμένος χυμός ροδάκινο για να τον αποθηκεύσετε για το Χειμώνα.

Ο Χειμώνας είναι πολύ κοντά αφού το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρέτα και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε καθόλου. Πριν μπει για τα καλά Χειμώνας αρκετός κόσμος αποθηκεύει  διάφορα τρόφιμα , τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξουμε συμπυκνωμένο χυμό ροδάκινο και να τον αποθηκεύσουμε για τον Χειμώνα.

Είναι ένας δροσερός σπιτικός χυμός ροδάκινο με φρέσκα ροδάκινα και άλλα 2 υλικά που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μοσχοβολάει ροδάκινο και μπορούν να τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι αφού η διαδικασία είναι εύκολη και είναι πολύ πιο οικονομικός από τους συσκευασμένους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Σπιτικός χυμός ροδάκινο για να τον αποθηκεύσετε για το Χειμώνα

Συμπυκνωμένος χυμός ροδάκινο για να τον αποθηκεύσετε για το Χειμώνα

Εκτέλεση για τον Σπιτικός χυμός ροδάκινο για να τον αποθηκεύσετε για το Χειμώνα

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι την φλούδα τους και πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μούλτι. Αφού τα πολτοποιήσουμε καλά αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά, σε σκεπασμένη κατσαρόλα στο μεσαίο μάτι της κουζίνας.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά βρασμού, παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και κουτάλα κουτάλα περνάμε τον βρασμένο πολτό από σουρωτήρι στην άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τον δεύτερο πολτό στην κατσαρόλα προσθέτοντας το νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 7 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Δείτε ακόμα Φυσικός χυμός για παιδιά τύπου Motion

Αποστειρώνουμε μπουκάλια ή βαζάκια μαζί με τα καπάκια τους και με την βοήθεια ενός χωνιού, γεμίζουμε τα μπουκάλια με τον πολτό. Σφραγίζουμε πολύ καλά το κάθε μπουκάλι και το γυρίζουμε ανάποδα.

Tips για τον Σπιτικός χυμός ροδάκινο για να τον αποθηκεύσετε για το Χειμώνα

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με αχλάδια. Στην συνταγή χρησιμοποιήθηκαν 3 λίτρα πολτού ροδάκινου. Βγαίνουν 2μιση λίτρα χυμό και μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο ακόμη νερό αν μας αρέσει. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα ροδάκινα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό.

Σπιτικός- χυμός- ροδάκινο- για- να -τον -αποθηκεύσετε- για- το- Χειμώνα-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για Συμπυκνωμένο Χυμό ροδάκινο στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close