Πεντανόστιμο μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, με λαχανικά και υπέροχη σάλτσα. Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για να το απολαύσετε στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Απλά δοκιμάστε το!
Δείτε ακόμα:Συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα. Ζουμερό!!ΤΕΛΕΙΟ!!!
Υλικά συνταγής
700 γρ. μοσχάρι μοσχάρι χτένι σπάλας σπαλομίτα, κομμένο σε μικρούς κύβους
4 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο πρώτα οριζόντια και μετά σε φέτες
2 καρότα, καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια 1,5εκ. περίπου
2 κλωνάρα σέλερι, κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκ. περίπου
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
200 γρ. μανιτάρια άσπρα, μικρά ολόκληρα ή μεγάλα κομμένα στα 2 ή στα 3
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 γεμάτες κ.σ. πελτέ ντομάτες
½ κούπα νερό και 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 «Σπιτικό» Ζωμός Βοδινού
300 ml βραστό νερό
αλάτι πιπέρι
πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό
Δείτε ακόμα: Φιλέτο μοσχάρι με κους κους!!
Εκτέλεση συνταγής
Αλείφετε τα κομματάκια κρέατος με τη μαγιονέζα και τα αφήνετε στην άκρη για 30 λ να μαριναριστούν. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε με τις 3 κ.σ. αλεύρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε, σταδιακά, τα κομμάτια κρέατος για 5 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Με μια τσιμπίδα τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το πράσο, τη πατάτα, τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά για 6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και τον ανακατεύετε καλά τρίβοντάς τον στη βάση του τηγανιού να βγάλει το άρωμά του.
Δείτε ακόμα: ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ!!
Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, ρίχνετε το ½ κούπα νερό και 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο , το αφήνετε για 2-3 λ περίπου και στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε μια γάστρα βάζετε το μοσχαράκι, από πάνω ρίχνετε τα λαχανικά με τη σάλτσα τους, προσθέτετε το ζωμό διαλυμένο στο βραστό νερό, αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά.
Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στη ρύθμιση πάνω-κάτω για 1-1:10 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το συνοδεύετε με πουρέ ή με πιλάφι.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις