Συνταγές με σπανάκι_ Δείτε 13 ιδέες_

Συνταγές με σπανάκι: Δείτε 13 νόστιμες και πολύ υγιεινές ιδέες! 13 υπέροχες συνταγές με σπανάκι για όλη την οικογένεια.

Το σπανάκι είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό και αυτές οι συνταγές με σπανάκι εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτικές είναι και διαιτητικές. Είναι ιδανικές για παιδιά αφού έχουν πολύ θρεπτικά συστατικά και είναι διαίτης.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κέικ αλμυρό με σπανάκι και φέτα

Το σπανάκι προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας γι’ αυτό και πρέπει να το εντάξουμε στην διατροφή μας. Αυτές οι συνταγές θα βελτιώσουν την σωματική μας κατάσταση και είναι μία πολύ έξυπνη και θρεπτική λύση για να βάλουν τα παιδιά μας το σπανάκι στην ζωή τους. Διαβάστε παρακάτω:

Το έτρωγε ο Ποπάυ και γινόταν σούπερ δυνατός. Το σπανάκι είναι από τα λαχανικά που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή μας και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν με αυτό.

Συγκέντρωσα για εσάς 8 πολύ υγιεινές συνταγές με σπανάκι για να δείτε πώς μπορείτε να το φάτε και να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά του απολαμβάνοντάς το.

Ισπανικές σπανακοκροκέτες

Υλικά για 6 μερίδες (4 κροκέτες η μερίδα) (240 θερμίδες)

200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, 650 ml. γάλα light, 120 ml. ζωμό λαχανικών, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 75 γρ. αλεύρι, 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι, 135 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση: Ξεκινήστε βράζοντας το σπανάκι για περίπου 5 λεπτά. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό και στραγγίστε. Πιέστε για να φύγουν τα υγρά. Αφήστε στην άκρη. Ανακατέψτε 400 ml γάλα με τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν προσθέστε το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει το σκόρδο προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και το μείγμα γάλακτος-ζωμού σιγά-σιγά. Ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε μέχρι να αποκτήσετε μια κρεμώδη σως.

Προσθέστε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή και για ένα βράδυ ολόκληρο.

Ρίξτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Πάρτε περίπου 1 κ.γ. από το μείγμα σπανακιού και κάντε το σαν μακρόστενο κεφτεδάκι με τα χέρια σας. Βάλτε το μέσα στη φρυγανιά, μετά μέσα στο γάλα και μετά και πάλι μέσα στη φρυγανιά. Κάντε το ίδιο με όλα τα κεφτεδάκια σας.

Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες σας.

ισπανικές_σπανακοκροκέτες_

Σπανάκι με μανιτάρια | Κρεμώδες (236 θερμίδες)

Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα οικογενειακά σας γεύματα και όχι μόνο.

Υλικά για 6 μερίδες

680-700 γρ. σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια, 2 κ.σ. βούτυρο, 230 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 φλ. γάλα, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη, 1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς πάνκο (ή σκέτη τριμμένη φρυγανιά)

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε λίγο νερό να βράσει (περίπου 5 εκατοστά νερό). Προσθέστε το σπανάκι. Μόλις μουλιάσει όλο το σπανάκι ρίξτε το νερό και με μια σπάτουλα προσπαθήστε να του βγάλετε όσο περισσότερο νερό γίνεται.

Μέσα στο τηγάνι λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε το αλεύρι.

Μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει το γάλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Ρίξτε μέσα το τυρί και το σπανάκι. Μεταφέρετε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήστε στους φούρνο για 20 λεπτά.

σπανάκι_με_μανιτάρια_

Συνταγές με σπανάκι :Σπιτική πίτσα με σπανάκι και κοτόπουλο (528 θερμίδες η μερίδα)

Υλικά για 2 πίτσες

2 πίτες για σουβλάκι, 150 γρ. κοτόπουλο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/3 κόκκινη πιπεριά, 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα, 1 φλ. σπανάκι φρέσκο, 1 μικρή ντομάτα, 30 γρ. φέτα τριμμένη, 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι, 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνοσ τους 200 βαθμούς. Κόψτε τα μανιτάρια, την πιπεριά, την ντομάτα και το σπανάκι. Κόψτε και το κοτόπουλο σε κομματάκια.

Ζεστάνετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη. Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια και την πιπεριά. Προσθέστε 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Πάνω στις πίτες ρίξτε το σπανάκι, το κοτόπουλο, την ντομάτα, την πιπεριά, τα μανιτάρια, την φέτα και την μοτσαρέλα. Προσθέστε ελαιόλαδο. Ψήστε στον φούρνο για 10-12 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε.

σπιτική πίτσα_με_σπανάκι_και_κοτόπουλο_

Αυγά με σπανάκι και γιαούρτι (180 θερμίδες το 1/4)

Υλικά για 2-4 μερίδες

2/3 φλ. γιαούρτι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, αλάτι, 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. πράσο ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, 10 φλ. σπανάκι φρέσκο, 4 αυγά, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Aνακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι. Αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε σε ένα μαντεμένιο τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέστε το πράσο και το κρεμμυδάκι. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι.

Αυξήστε την θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Αδειάστε το τηγάνι από τα πολλά υγρά. Κάντε 4 τρύπες στο τηγάνι σας και σπάστε σε κάθε τρύπα από ένα αυγό. Ψήστε στον φύρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε με το γιαούρτι.

αυγά_με_σπανάκι_και_γιαούρτι_

Συνταγές με σπανάκι για σαλάτα σπανάκι με σκόρδο (102 θερμίδες)

Υλικά για 2 άτομα

285 γρ. φρέσκο σπανάκι (περίπου 12 φλ.), 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για λίγο. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε μέσα το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Απολαύστε τη σαλάτα σπανάκι με κρεατικά, ψάρια ή και άλλα λαχανικά.

σαλάτα_με_σπανάκι_και_σκόρδο_

Τορτίγιες από σπανάκι (99 θερμίδες)

Υλικά για 7 τορτίγιες

120 γρ. αλεύρι από ρεβύθια, 60 γρ. ταπιόκα ή κορν φλάουρ, 60 γρ. baby σπανάκι, 260 ml. νερό, 1/3 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση: Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά. Ρίξτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1/3 φλ. από το μείγμα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι αν θεωρείτε ότι θα κολλήσει η τορτίγια σας.

Ψήστε για 2 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Γυρίστε την τορτίγια και μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό. Βγάλτε στην άκρη και συνεχίστε με τις υπόλοιπες.

τορτίγιες_από_σπανάκι_

Τορτίγιες με σπανάκι και κολοκυθάκια (484 θερμίδες)

Υλικά για 4 μερίδες

Εκτέλεση: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, Προσθέστε τα κολοκυθάκια τριμμένα και το σκόρδο, Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν για 5-8 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη.

Αλείψτε τη μια μεριά της τορτίγιας με ελαιόλαδο. Βάλτε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Βάλτε στην άκρη.

Βάλτε άλλη τορτίγια στο τηγάνι. Ρίξτε από πάνω το 1/4 τον κολοκυθιών, μια στρώση σπανάκι και 1/4 από το τυρί. Σκεπάστε με την ψημμένη τορτίγια. Αφήστε μέχρι να λιώσει το τυρί. Κάντε το ίδιο με όλες τις τορτίγιες σας ανά δύο.

τορτίγιες_με_σπανάκι_και_κολοκυθάκια_

Συνταγές με σπανάκι για ομελέτα με σπανάκι και παρμεζάνα (270 θερμίδες)

Υλικά για 1 μερίδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 μεγάλα κολοκυθάκια, 1 μεγάλη σακούλα σπανάκι, αλάτι και πιπέρι, 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 8 μεγάλες τορτίγιες, 230 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει

Εκτέλεση: Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολάκι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το σπανάκι για να μαλακώσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά. Ρίξτε μέσα και την παρμεζάνα λίγο πριν ετοιμαστεί η ομελέτα και το κόκκινο πιπέρι και βγάλτε από το τηγάνι.

ομελέτα_με_σπανάκι_και_παρμεζάνα_

Σπανακόπιτα με μανιτάρια και φέτα | Χωρίς φύλλο

Είμαι μεγάλη φαν των αλμυρών πιτών. Πόσο μάλλον της θεϊκής αυτής σπανακόπιτας με μανιτάρια και φέτα την οποία μπορώ να φάω και ολόκληρη μιας και ο άντρας μου δεν τρώει μανιτάρια (Μήπως την έφτιαξα επίτηδες;;;)

Aυτή η σπανακόπιτα είναι πολύ χορταστική και είναι γεμάτη λαχανικά ενώ δεν περιέχει φύλλο. Επιπλέον ζεσταίνεται τέλεια στην τοστιέρα και μπορεί να αποτελέσει το τέλειο, γρήγορο βραδινό.

Πόσο μπορεί να διαρκέσει στο ψυγείο αυτή η σπανακόπιτα;

Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι και για 4 μέρες. Όσο για το αν μπορεί να μπει στην κατάψυξη… αυτό εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητοι είστε στην αλλαγή της υφής της πίτας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

σπανακόπιτα_με_μανιτάρια_και_φέτα_

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Χρόνος γενικά: 1 ώρα

Μερίδες: 6

166 θερμίδες

Υλικά

230 γρ. μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
280 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
4 αυγά

1 φλ. γάλα
60 γρ. φέτα τριμμένη
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στραγγίστε καλά το σπανάκι για να φύγουν τα έξτρα υγρά. Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια. Λιώστε το σκόρδο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και το σκόρδο. Σοτάρετε σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια για περίπου 5-7 λεπτά.

Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψάκι. Απλώστε το σπανάκι στον πάτο. Ρίξτε από πάνω τα μανιτάρια και την φέτα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το γάλα και την παρμεζάνα.

Προσθέστε πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη φέτα και από πάνω πασπαλίστε με την μοτσαρέλα.
Βάλτε στον φούρνο για 45-55 λεπτά. Κόψτε σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.

σπανακόπιτα_με_μανιτάρια_και_φέτα_

Συνταγές με σπανάκι για σπανακόρυζο με ρύζι, με πλιγούρι και με κινόα | 3 εκδοχές

Σπανακόρυζο με Ρύζι, με Πλιγούρι και με Κινόα… 3 διαφορετικές συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν. Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε την καθεμιά από αυτές.

Κλασικό σπανακόρυζο
Υλικά για 4 μερίδες: 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο, 1 λεμόνι, 900 γρ. σπανάκι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσο ψιλοκομμένο (αν θέλετε), 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. πάστα ντομάτας, λίγο άνηθο, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Ξεκινήστε πλένοντας το σπανάκι. Κόψτε το σε κομμάτια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το πράσο. Σοτάρετε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι.

Μετά από 3-4 λεπτά ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατέψτε και προσθέστε και την πάστα ντομάτας και το πράσο. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε νερό ζεστό στο κατσαρολάκι με το ρύζι και το σπανάκι. Σκεπάστε και αφήστε να βράσει το ρύζι.

Λίγο πριν βγάλετε από το μάτι προσθέστε τον χυμό από ένα λεμόνι, τον άνηθο και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με τα γούστα σας. Στο τέλος προσθέστε και 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρετε.

Μπορείτε να σερβίρετε το σπανακόρυζο με αυγά μάτια από πάνω και τριμμένη φέτα. Φυσικά μπορείτε να το φάτε και σκέτο γιατί είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε λάδι στο σπανακόρυζο και να το κάνετε full νηστίσιμο;

Φυσικά και μπορείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να “σοτάρετε” το κρεμμύδι στην αρχή της συνταγής σε νερό και όχι σε λάδι. Κατά τα άλλα δεν θα νιώσετε μεγάλη διαφορά στη γεύση και θα πάρετε και πολύ λιγότερες θερμίδες από το πιάτο.

Εκτός από ελαιόλαδο μπορείτε να μην βάλετε και ρύζι στο σπανακόρυζο. Αντί για ρύζι, λοιπόν, μπορείτε να βάλετε πλιγούρι, καστανό ρύζι ή και κινόα.

σπανακόρυζο_με_πλιγούρι_και_κινόα_

Σπανακόρυζο με πλιγούρι αντί για ρύζι

Υλικά: 2 φλ. πλιγούρι, 3 φλ. ζεστό νερό, 1 λεμόνι, 900 γρ. σπανάκι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσο ψιλοκομμένο (αν θέλετε), 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. πάστα ντομάτας, λίγο άνηθο, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση: Ξεκινήστε πλένοντας το σπανάκι. Κόψτε σε κομμάτια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το πράσο. Σοτάρετε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι.

Μετά από 3-4 λεπτά ρίξτε μέσα το πλιγούρι, ανακατέψτε και προσθέστε και την πάστα ντομάτας και το πράσο. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζεστό νερό στο κατσαρολάκι με το πλιγούρι και το σπανάκι και τον κύβο λαχανικών.

Αφήστε το πλιγούρι να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε από το μάτι και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε.

σπανακόρυζο_με_πλιγούρι_

Σπανακόρυζο με κινόα και τσένταρ

Υλικά: 1 φλ. κινόα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light*, 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου, 2 φλ. τριμμένο τσένταρ, 230 γρ. σπανάκι κομμένο, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

*Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε στη συνταγή γάλα και γιαούρτι. Ανακατέψτε λίγο γιαούρτι με γάλα (έτσι ώστε να συμπληρώνεται 1/2 φλιτζάνι). Στόχος είναι να δημιουργήσετε την υφή της κρέμας γάλακτος. Αυτό σημαίνει πως θα βάλετε περισσότερο γάλα και λιγότερο γιαούρτι.

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βράστε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Στο μεταξύ σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία βάλτε το βούτυρο. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό κότας. Μετά από 2-3 λεπτά ρίξτε μέσα 1 φλ. τσένταρ τριμμένο και το σπανάκι.

Προσθέστε την βρασμένη κινόα και το υπόλοιπο τυρί και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το φαγητό να δέσει για 3-4 λεπτά. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγές με σπανάκι για τηγανιά κοτόπουλο με σπανάκι | Χωρίς σοτάρισμα

Αυτή η τηγανιά κοτόπουλο με σπανάκι βγήκε κατά λάθος αλλά ήταν τόσο νόστιμη που την έβαλα στη λίστα με τις συνταγές που θα φτιάξω και θα ξαναφτιάξω πολλές ακόμα φορές.

Τι γεύση έχει αυτό το πιάτο;

Θα προσπαθήσω να κάνω μια περιγραφή και θα ξεκινήσω λέγοντάς σας ότι δεν πρόλαβε να φάει κανείς άλλος. Την έφαγα όλη μόνη μου. Το αποτέλεσμα είναι σούπερ ελαφρύ αλλά και απίστευτα κρεμώδες λόγω της παρμεζάνας και των κάσιους.

Ο συνδυασμός κοτόπουλου και σπανακιού είναι μαγικός και μαζί με λίγο ρύζι ή κινόα δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να χορτάσετε και να φάτε υγιεινά την πιο τέλεια τηγανιά κοτόπουλου χωρίς καμμένα λάδια και με ελάχιστες θερμίδες.

σπανάκι_με_κοτόπουλο_

Με τι να συνοδεύσετε την τηγανιά κοτόπουλου με σπανάκι;

Mπορείτε να την βγάλετε ως μεζέ στα μελλοντικά σας τραπέζια σε φίλους αλλά μπορείτε να την φάτε και με καστανό ρύζι, κινόα ή και κους κους. Είναι πραγματικά ΤΟΣΟΟ ΚΑΛΗΗΗ!

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

2 μερίδες

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
3 χούφτες σπανάκι
1/4 φλ. τριμμένα κάσιους

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
μαύρο πιπέρι

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε κόβοντας το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ρίξτε λίγο νερό σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα το κρεμμύδι. Προσθέστε και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν ελαφρώς ρίξτε μέσα το κοτόπουλο. Θα βράσει πολύ γρήγορα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό για να μην κολλήσει στον πάτο του τηγανιού.

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο ρίξτε μέσα το σπανάκι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και έπειτα προσθέστε το κάσιους και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σερβίρετε. Ρίξτε από πάνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο μιας και το ελαιόλαδο όταν τρώγεται ωμό είναι σούπερ θρεπτικό και απαραίτητο.

Οι συνταγές είναι της φίλης μας Emily Vagia και ανέβηκαν στο site της mrssoupe.com

Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ 

Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ

Close