Συνταγή- για- blondie- keik-

Συνταγή για blondie cake. Το blondie cake (γνωστό και ως blonde brownie) μοιάζει με μπράουνι σοκολάτας, αλλά αντι για κακάο βαζούμε βανίλια και περιέχει και καστανή ζάχαρη.

Αυτό το κέικ όμως είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα και που σίγουρα δεν θα μπορείτε να βρείτε άλλο κέικ να το αντικαταστήσει. Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ blondie για μία επίσημη περίσταση ή για το πρωινό σας καφεδάκι.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία εξαιρετική συνταγή για αφράτο  blondie cake με λευκή κουβερτούρα τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στην επικάλυψη. Κατά τα άλλα θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι, καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά που τα χρησιμοποιούμε λίγο ή πολύ στο κέικ.

Αυτό το κέικ όμως είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα και που σίγουρα δεν θα μπορείτε να βρείτε άλλο κέικ να το αντικαταστήσει. Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ blondie για μία επίσημη περίσταση ή για το πρωινό σας καφεδάκι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το blondie cake :

Συνταγή- για- blondie- keik-

Εκτέλεση για το  blondie cake

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Τοποθετούμε το μπολ σε μία κατσαρόλα με νερό για να βράσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα με την κουβερτούρα στην άκρη για 10-15 λεπτά έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία του και προσθέτουμε αφού πέσει η θερμοκρασία του την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί 20×25 και το βουτυρώνουμε αλλά και το αλευρώνουμε.

Δείτε ακόμα Κέικ με επικάλυψη μαρμελάδα

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 45 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί βγάζουμε το blondie από τον φούρνο για 20-25 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε λευκή κουβερτούρα για το γαρνίρισμα και το σερβίρουμε με την σοκολάτα.

Tips για το blondie

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με κρυσταλλική. Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα και αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Συνταγή- για- blondie- keik-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Alex Foukas

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close