Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Γερμανία και θα φάμε όλοι μαζί ένα παραδοσιακό Γερμανικό γλυκό με γιαούρτι. Όσοι έχετε φίλους ή οικογένεια στην Γερμανία μπορεί και να έχετε ακούσει για το παραδοσιακό γλυκό Κέζεκουχεν. Οι τυχεροί μπορεί και να το έχετε δοκιμάσει.
- αλευρι 350 γρ
- ζαχαρη 150 γρ
- βουτυρο 150 γρ
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1 φακ
- βανίλια 2
- ζάχαρη άχνη Για το πασπάλισμα
Υλικά
Για εσάς που ακόμη δεν είχατε αυτή την τύχη και σας αρέσει να ανακαλύπτετε συνταγές από άλλους πολιτισμούς, η σημερινή μας συνταγή θα σας αρέσει πολύ. Το Κέζεκουχεν είναι παραδοσιακό γλυκό της Γερμανίας με γιαούρτι και αρέσει πολύ στους Γερμανούς.
Δείτε ακόμα Κεικ twix .Δειτε βημα βημα πως θα το φτιαξετε
Όσοι Έλληνες ξέρουμε από την άλλη και το έχουν δοκιμάσει, έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. Είναι ελαφρύ στην γεύση και μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με τον καφέ, για πρωινό ή να το δώσετε στα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο! Είναι ιδιαίτερο και αν το φτιάξετε μια φορά, σίγουρα θα θελήσετε να το φτιάξετε και δεύτερη και τρίτη.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με υλικά, που όλοι οι Έλληνες έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε. Οπότε, δεν πρόκειται να πάθετε κάποιο…γευστικό πολιτισμικό σοκ αν το δοκιμάσετε. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Τα χτυπάμε για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Τα ζυμώνουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια διαιρούμενη φόρμα 28 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαινά με το μείγμα της ζύμης μας.
Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, την ζάχαρη, την κρέμα άνθος αραβοσίτου,το γάλα, το λεμόνι και το ξύσμα του λεμονιού και τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν χυλός.
Ρίχνουμε την γέμισή μας πάνω στην ζύμη που έχουμε βάλει στην φόρμα. Ψήνουμε το Κέζεκουχεν σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το αφαιρούμε από την φόρμα. Μόλις κρυώσει, το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Kiki Kyriaki στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα