συνταγή_για_λάδι_από_σπαθόχορτο_

Το λάδι από σπαθόχορτο είναι ό,τι καλύτερο για τις δερματικές παθήσεις καθώς και για την επούλωση πληγών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τα χέρια ή το πρόσωπο αλλά και για τους πόνους ή τις ενοχλήσεις στο στομάχι. Ένα πολύ αποτελεσματικό βότανο.

Επίσης μπορείς να βάζετε λάδι από σπαθόχορτο στις άκρες των μαλλιών σας για ενυδάτωση και φυσικά στην συνέχεια να το ξεπλένετε με νερό. Όπως καταλαβαίνετε το λάδι από σπαθόχορτο απαιτεί μόλις 3 υλικά, καθόλου κόπο και είναι χρήσιμο για κάθε σπίτι.

Η φύση μας προσφέρει τα πάντα απλόχερα και το σπαθόχορτο είναι ένα από αυτά. Ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες αλλά και πολλές άλλες χρήσεις που με μία απλή αναζήτηση στο internet θα τις μάθετε. Δείτε παρακάτω αυτό το υπέροχο βότανο: 

Εκτέλεση

Μαζεύω το Σπαθόχορτο και κρατάμε μόνο τα άνθη του. Πλένουμε τα άνθη καλά και τα βάζουμε σε βάζα. Προσθέτουμε στα βάζα ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν τα άνθη και ελάχιστο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τα βάζα για 2 με 3 εικοσιτετράωρα στο σπίτι, σε φωτεινό μέρος.

Δείτε ακόμα Ρόφημα από Αφροξυλιά

Στην συνέχεια αν θέλουμε τα βγάζουμε και στον ήλιο. Όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο πολύ αφήνει το κόκκινο χρώμα. Η εκζύμωση πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον 40 μέρες.

Tips για την συνταγή για λάδι από Σπαθόχορτο

Είναι έτοιμο όταν έχει έντονο κόκκινο χρώμα και συνήθως για να γίνει αυτό μένει 2 μήνες μέσα στο λάδι το Σπαθόχορτο.

συνταγή_για_λάδι_από_σπαθόχορτο_ συνταγή_για_λάδι_από_σπαθόχορτο_ συνταγή_για_λάδι_από_σπαθόχορτο_ συνταγή_για_λάδι_από_σπαθόχορτο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fani Kalaitzi Amanatiadu

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close