Συνταγή για λικέρ από Κράνα! Ιδανικό για τους πόνους & τον βήχα!

Μια υπέροχη συνταγή για λικέρ από κράνα! Είναι ιδανική για απεριτίφ αλλά και για προβλήματα υγείας όπως είναι οι πόνοι στην κοιλιά, οι πόνοι της περιόδου ή ο βήχας!

Εκτέλεση για λικέρ από κράνα:

Βάζουμε σε κάθε βάζο τα κράνα μας και τα αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για 40 μέρες. Το κάθε βάζο με κράνα πρέπει να είναι γεμάτο με ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε και μερικά ξύλα γαρίφαλου και κανέλας.

Καθημερινά, κουνάμε τα βάζα και τα σουρώνουμε με ένα λεπτό σουρωτήρι, στρωμένο με διπλό πυκνό τούλι. Όσο τα σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλκοόλ της επιλογής μας.

Δείτε ακόμα Σπιτικό λικέρ Nutella… Σοκολατένιος πειρασμός στο ποτήρι σε δύο μόλις μέρες!

Μπορούμε να βάλουμε κονιάκ βότκα ή γράπα. Στον ήλιο τα αφήνουμε για να βγάλουν τα κράνα τα αρώματα και τους χυμούς τους και να δέσουν με το αλκοόλ της επιλογής μας. Είναι ένα μυρωδάτο λικέρ που αντιμετωπίζει τους πόνους της κοιλιάς, της περιόδου. Επίσης κάνει καλό στον βήχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσθέτουμε αλκοόλ μέχρι να μας αρέσει η γεύση. Οπότε κάθε φορά που ανακινούμε τα βάζα και ακολουθούμε την διαδικασία που σας περιγράψαμε παραπάνω, δοκιμάζουμε. Λίγο όμως ε;

Συνταγή για λικέρ από Κράνα! Ιδανικό για τους πόνους & τον βήχα!  Συνταγή για λικέρ από Κράνα! Ιδανικό για τους πόνους & τον βήχα!

Τη συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Μαρια Ν.Κιτσου

στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close