Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό ψυγείου

Αν θέλετε ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό τότε σίγουρα πρέπει να επιλέξετε το Μαχαλέπι. Είναι ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με υπέροχη κρεμμώδη υφή! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με γλυκό του κουταλιού ή οποιοδήποτε σιρόπι επιθυμείτε.

Εμείς όμως σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την παραδοσιακή συνταγή! Είναι υπέροχη και σίγουρα θα την λατρέψετε, αν σας αρέσουν οι κρέμες και γενικότερα τα γλυκά ψυγείου. Μπορεί να μπήκε το Φθινόπωρο, όμως σίγουρα ο καιρός μας δίνει ακόμη το περιθώριο να γευτούμε δροσερό γλυκό.

Δείτε ακόμα Κρέμα Σοκολάτας σε 5′ σαν ατομικό γλυκό αλλά και για τούρτες, πάστες, σοκολατόπιτα

Θα δούμε λοιπόν την παραδοσιακή συνταγή που μπορείτε να το απολαύσετε πριν το μεσημεριανό, σαν επιδόρπιο ή να προσφέρετε σαν κέρασμα στους καλεσμένους σας. Είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή γλυκού για τα παιδιά. Επίσης το ανθόνερο έρχεται να απογειώσει την γεύση. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Υπέροχη συνταγή για Μαχαλέπι! Δροσερό και ελαφρύ!

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει το μείγμα. Το χωρίζουμε σε μπολάκια που να είναι λίγο βρεγμένα για να μπορέσουμε να τα ξεφορμάρουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.

Τα σερβίρουμε με σιρόπι τριαντάφυλλο ή ανθόνερο αραιωμένο μαζί με λίγο παγωμένο νερό. Γενικά βάζουμε ό,τι γεύση σιροπιού θέλουμε. Μπορούμε να βάλουμε και γλυκό του κουταλιού. Μπορούμε να βάλουμε φράουλα, κεράσι και άλλες γεύσεις.

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου

Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείουΣυνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου Συνταγή για Μαχαλέπι με ανθόνερο ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κυριακη Αθανασακη‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close