Μηλοπιτάκια αφράτα και γλυκά – Καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου

Ρολάκια μήλου – Καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου από την αγαπημένη μας φίλη Σοφία Καρά! Η συνταγή της μας ξετρέλανε και δεν μπορούσαμε να μην την μοιραστούμε μαζί σας. Η Σοφία Καρά, είναι από αυτές τις μαγείρισσες που θα θέλαμε να είχαμε για γειτόνισσα.

    Για την γέμιση

  • μηλα Τέσσερα κομμένα σε κυβάκια
  • κανελά τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας
  • ζαχαρη Προαιρετικά τρεις κουταλιές της σούπας
  • βουτυρο Προαιρετικά τρεις κουταλιές της σούπας
  • σταφίδες Δυο φλυτζάνια
  • καρυδια Ένα φλυτζάνι

Να φτιάχνει τις λιχουδιές της και να μας κερνάει! Αυτά τα αφράτα και μέσα στην γλύκα ρολάκια μήλου πραγματικά πρέπει να τα δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι ότι θα σας μείνουν αξέχαστα! Είναι απλά υπέροχα. Καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου.

Δείτε ακόμα Εύκολη μηλόπιτα με μόνο 3 υλικά από το Live Kitchen (βίντεο)

Είναι αφράτα και συνάμα τραγανά με νόστιμη γέμιση από μήλο, σταφίδες και μερικά ακόμη απλά υλικά. Η επικάλυψη με μασκαρπόνε και ζάχαρη άχνη, απογειώνουν ακόμη περισσότερο την γεύση. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για ρολάκια μήλου

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σιγά σιγά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε λίγο λάδι στο μπολ και τοποθετούμε την ζύμη μας. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία μεμβράνη στο φούρνο, αφού τον ανάψουμε στους 50 βαθμούς Κελσίου και τον σβήσουμε. Μόλις διπλασιαστεί, τοποθετούμε την ζύμη μας στον πάγκο και ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο με τον πλάστη.

Εκτέλεση για την γέμιση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τα φλούδια τους και τα κόβουμε σε κυβάκια. Προσθέτουμε στη συνέχεια την κανέλα, την ζάχαρη και το βούτυρο αν θέλουμε, τις σταφίδες και τα καρύδια. Τα αναμειγνύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα από τα μήλα και διπλώνουμε την ζύμη σαν ρολό. Κόβουμε σε φέτες δύο εκατοστών το ρολό. Τοποθετούμε τις φέτες στο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να διπλασιαστούν και αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Ο χρόνος ψησίματος πάει ανάλογα με το πάχος που θα έχουν τα μηλοπιτάκια μας. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και γαρνίρουμε με την επικάλυψη.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Στην αρχή χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνουν αλοιφή. Μόλις βγουν τα μηλοπιτάκια ζεστά από τον φούρνο, βάζουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι, κόβουμε τη μία άκρη και ρίχνουμε το μείγμα στα ρολάκια μήλου, όσο είναι ζεστά.

Ρολάκια μήλου _Συνταγή συνταγή για μηλοπιτάκια ρολάκια μήλου_ Άψητα ρολάκια μήλου _συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close