Σήμερα σας έχουμε συνταγή για παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς. Θυμάστε που πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς και μας κερνούσε τη βυσσινάδα,που την αραίωνε με νεράκι; Τι ωραία χρόνια !
Ευχαριστούμε την κυρία Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ για την υπέροχη συνταγή
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να βράζουμε τα βύσσινα με το νερό για περίπου 30 λεπτά.Μετά σουρώνουμε με το σουρωτήρι το οποίο το έχουμε βάλει μέσα σε μια κατσαρόλα με διπλό τούλι. Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ να βγει όλο το ζουμί. Να μείνει μόνο το ζουμί.
Μετράω με μια κούπα το ζουμί όσες κούπες ζουμί τόσες κούπες ζάχαρη θα προσθέσουμε. Τέλος βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου να γίνει σαν σιρόπι. Πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και 2 βανίλιες. Δεν βάζουμε το καπάκι επάνω στη κατσαρόλα όταν είναι ζεστό γιατί με τους υδρατμούς, μπορεί να μουχλιάσει. Βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας πάνω στην κατσαρόλα ώσπου να κρυώσει. Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια γυάλινα και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να πιούμε το αραιώνουμε μετά με νερό ή με ανθρακούχο νερό και σερβίρουμε.
Επιμέλεια συνταγής daddycoolcookingteam
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν