Συνταγή για παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς

Σήμερα σας έχουμε συνταγή για παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς. Θυμάστε που πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς και μας κερνούσε τη βυσσινάδα,που την αραίωνε με νεράκι; Τι ωραία χρόνια !

Ευχαριστούμε την κυρία Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ για την υπέροχη συνταγή

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να βράζουμε τα βύσσινα με το νερό για περίπου 30 λεπτά.Μετά σουρώνουμε με το σουρωτήρι το οποίο το έχουμε βάλει μέσα σε μια κατσαρόλα με διπλό τούλι. Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ να βγει όλο το ζουμί. Να μείνει μόνο το ζουμί.

Μετράω με μια κούπα το ζουμί όσες κούπες ζουμί τόσες κούπες ζάχαρη θα προσθέσουμε. Τέλος βάζουμε τη κατσαρόλα  στη φωτιά και βράζουμε  για 45 λεπτά περίπου να γίνει σαν σιρόπι. Πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και 2 βανίλιες. Δεν  βάζουμε το καπάκι επάνω στη κατσαρόλα  όταν είναι ζεστό γιατί με τους υδρατμούς, μπορεί να μουχλιάσει. Βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας πάνω στην κατσαρόλα ώσπου να κρυώσει. Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε  σε μπουκάλια γυάλινα και το συντηρούμε στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να πιούμε το αραιώνουμε μετά με νερό ή με ανθρακούχο νερό και σερβίρουμε.

Επιμέλεια συνταγής daddycoolcookingteam

παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς2 παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς3 παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς4 παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς5 δισκος με μπουκαλια

Close