Κόκορας παστιτσάδα.

Συνταγή για παραδοσιακή Κερκυραϊκή  παστιτσάδα με όλα τα μυστικά της. Μια συνταγή για κόκκορα κοκκινιστό με μακαρόνια το κάτι άλλο
Συνταγες από τον τόπο μας….περασμένες από γενιά σε γενιά!!!

Υλικά για  παραδοσιακή Κερκυραϊκή  παστιτσάδα

1/2 κόκορας χωριάτικος (1700 γρ περίπου)
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγαλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλ. κρασί
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι ( θα βγάλει και ο κόκορας το λιπακι του)
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ.γ κοφτό κύμινο
3 μοσχοκαρφια ( γαρύφαλλα)
1κ.σ πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
1 1/2 πακέτο μακαρόνια το 5 νούμερο

Εκτέλεση

Πλένω , τεμαχιζω σε μερίδες τον κόκορα και τον στεγνώνω καλά. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το λαδακι μου και σοτάρω καλά το κρέας να πάρει τραγανό χρώμα!!!! Προσθέτω τα κρεμμύδια μου και γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω παράλληλα τα μπαχαρικά μου και σβήνω με το κρασί. Αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ το χυμό ντομάτας και προσθέτω νεράκι μέχρι να σκεπάσει τον κόκορα. Αλατοπιπερωνω και αφήνω να σιγοβρασει μέχρι να μαλακώσει να γίνει λουκούμι το κρέατακι και να μελωσει η σάλτσα.
Βράζω τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό , σουρωνω και τα γυρίζω πίσω στην κατσαρολα μου.Τα βουτυρωνω ελαφρώς και παίρνω με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα μου και τα περιλουζω!!!! Ανακατεύω να κοκκινίσουν και να εισχωρήσει η σαλτσουλα στα μακαρόνια μου. Σερβίρω με κρέατακι , επιπλέον σαλτσουλα και κεφαλογραβιέρα τριμμένη!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Extra tips επιτυχίας:
Καλό ρόδισμα στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Πριν ροδίσουμε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος το ταμπονάρουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Αφήνουμε το πουλερικό για τουλάχιστον 30’ στον πάγκο της κουζίνας για να έχει θερμοκρασία δωματίου. Αν αποψύξουμε κατεψυγμένο κόκορα και τον μαγειρέψουμε απαγορεύεται να το ξανακαταψύξουμε.
Από τη φίλη μου Tzela Antonopoulou
Κόκορας παστιτσάδα.

Close