Συνταγή για πάστα ταψιού Lila Pause.Σκέτη ζωγραφιά και λιώνει στο στόμα! Σίγουρα αν δοκιμάσετε αυτή την πάστα ταψιού, θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκάκι! Μία πάστα ταψιού με την αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων: αυτή της lila pause!
- αυγα 6 κρόκοι
- αυγα 6 ασπράδια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κ.σ
- κακαο 4 κ.σ άγλυκο
- ζαχαρη 6 κ.σ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ
- βανίλια 1
- σπορέλαιο 4 κ.σ
- αλατι μια πρέζα
Υλικά
- φραουλες 600 γρ πολτοποιημένες
- ζαχαρη 1 και 1/4 φλ.
- σοκολάτα 200 γρ λευκή
- τυρί κρέμα 400 γρ
- κρεμα γαλακτος 400γρ χτυπημένη σε σαντιγί
- ζελατίνη 6 φύλλα
Για την μους φράουλας
- κουβερτουρα 400γρ σοκολάτα
- κρεμα γαλακτος 300γρ
Για την γκανάζ σοκολάτας
- φραουλες Κατά βούληση φρέσκες
- σαντιγί Κατά βούληση
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για την διακόσμηση
Είναι μία πάστα ταψιού που εκτός του γεγονότος ότι είναι πολύ όμορφη εμφανισιακά είναι και πολύ νόστιμη. Το χειροποίητο κέικ, η μους φράουλας και η γκανάζ σοκολάτας δένουν υπέροχα μαζί και δημιουργούν ένα υπέροχο γλυκό!
Δείτε ακόμα Η πάστα ταψιου που σας ξετρέλανε τώρα και σοκολατένια!Απο τη Σοφη Τσιώπου!
Μπορείτε να φτιάξετε αυτή την πάστα ταψιού Lila Pause, για το παιδικό party, την επέτειο γάμου σας ή του Αγίου Βαλεντίνου – αφού τα χρώματά της είναι πολύ ερwτικά – . Μπορείτε να το φτιάξετε για όλη την οικογένεια αν οι δικοί σας άνθρωποι αγαπούν τα γλυκά και θέλετε πάντα να υπάρχει ένα νόστιμο γλυκό στο ψυγείο. Δείτε την εκτέλεση συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με μία πρέζα αλάτι, τα ασπράδια σε μαρέγκα. Όταν αρχίσουν να κάνουν κορυφές ρίχνουμε σιγά – σιγά την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να σφίξει καλά η μαρέγκα. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις ώστε να μην χάσουν πολύ όγκο. Στο τέλος προσθέτουμε και το σπορέλαιο, σιγά σιγά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25×35 περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Για όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο το κέικ με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιροπιασμένο κέικ.
Εκτέλεση για την μους φράουλας
Πολτοποιούμε τις φράουλες και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό. Βάζουμε τον μισό πολτό φράουλας σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού έχουμε στραγγίξει καλά από το νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν και οι ζελατίνες. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο πολτό και αφήνουμε στην άκρη να λιώσει καλά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε και το τυρί. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε κι αυτήν μέσα στην κρέμα με το τυρί. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από την κρέμα τυριού και την ανακατεύουμε μέσα στον πολτό φράουλας.
Σιγά σιγά γυρίζουμε τον πολτό φράουλας μέσα στην κρέμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομογενές. Ρίχνουμε την μους πάνω στο κέικ και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο, για να παγώσει καλά. Μπορούμε να το αφήσουμε και όλη την νύχτα.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Για την γκανάζ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να κάψει και την αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε σε κομμάτια την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία. Προσθέτουμε πάνω από την μους σιγά σιγά. Διακοσμούμε σαντιγί, φρέσκες φράουλες και αμύγδαλα φιλέ.
Tips:
Καλό θα ήταν να μπει στην κατάψυξη για 3-4 ώρες έτσι ώστε να παγώσει καλά η μους και να σταθεί. Προσθέτουμε την γκανάζ, διακοσμούμε και αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες