Συνταγή για πατάτες μπλουμ ή αλλιώς γιαχνί- Η απολυτή μαμαδίστικη συνταγή

Η αγαπημένες μας πατάτες, γιαχνί, με κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και κρεμμυδάκια! Συνταγή για πατάτες μπλουμ ή γιαχνί, όπως ακριβώς μας τις έφτιαχνε η μαμά! Παραδοσιακή μαμαδίστικη συνταγή για μαλακές και μελωμένες πατάτες στην κατσαρόλα!

Εκτέλεση για για πατάτες μπλουμ ή αλλιώς γιαχνί:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες να σοταριστούν κι αυτές μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσαφί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται οι πατάτες.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν, να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα τους. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με την κουτάλα και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα, για να έχουμε ένα ζουμερό αλλά χυλωμένο αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό, ανάλογα, πόσο  μπλουμ τις θέλουμε.

φωτογραφία απο Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Συνταγή για πατάτες μπλουμ ή αλλιώς γιαχνί- Η απολυτή μαμαδίστικη συνταγή

Close