Συνταγή για θρεπτική, χορταστική και νόστιμη ψαρόσουπα με τσιπούρα, λαχανικά και κριθαράκι σκέτο βάλσαμο για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
Για τη σούπα:
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- κρεμμυδι 1 ξερό
- καρότο 2
- πατατες 3
- σέλινο 1 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- κύβοι λαχανικών 1
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 πρέζα
- αλατι Κατά βούληση (προαιρετικά)
- κριθαράκι 1 φλιτζανάκι του καφέ
Για το αυγολέμονο:
Αν έχεις τσιπούρες και ψάχνεις μία ενναλακτική συνταγή, αυτή η πηχτή ψαρόσουπα με λαχανικά και κριθαράκι θα σε ενθουσιάσει γευστικά . Είναι θρεπτικό αλλά και ελαφρύ πιάτο και μπορείς να τη φτιάξεις και με την ψητή τσιπούρα που σου έχει περισσέψει και να την απολαύσεις σαν βραδινό γεύμα. Ενώ είναι άριστη επιλογή για παιδιά
Κόκκινη ψαρόσουπα για παιδιά
Η ψαρόσουπα είναι από τις πιο θρεπτικές, χορταστικές και νόστιμες σούπες. Συνήθως όμως δεν τις φτιάχνουμε με τσιπούρες, αφού τις τσιπούρες συνήθως τις ψήνουμε στο φούρνο. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε μία πρωτότυπη και μέσα στη νοστιμιά ψαρόσουπα με τσιπούρες και κριθαράκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη θρεπτική ψαρόσουπα με τσιπούρα:

Εκτέλεση
Παίρνουμε τη τσιπούρα και την αλατίζουμε από όλες τις πλευρές. Τη βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με τα δύο ποτήρια νερό. Την αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τη τσιπούρα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Έπειτα τη καθαρίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το ζωμό που έβρασε σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, όλα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά μας.
Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, πιπέρι και ρίγανη και σιγοβράζουμε. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλάτι αν χρειάζεται και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Έπειτα σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε την τσιπούρα και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά με την κατσαρόλα στην εστία, με σβησμένη τη φωτιά. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας τα αυγά, με τον χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από τη σούπα. Το προσθέτουμε στη σούπα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr