Συνταγή_για_σπιτικό_σιρόπι Σαμπούκου_

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας θρεπτικό σιρόπι Σαμπούκου για τις συνταγές, το κρυολόγημα και όχι μόνο.

Η σημερινή μας συνταγή είναι πολύ χρήσιμη για μικρούς και μεγάλους. Αυτήν την εποχή ξεκινούν να ανθίζουν τα άνθη Σαμπούκου και μπορεί να μην το ήξερες όμως το σιρόπι τους είναι πολύ χρήσιμο σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα το σιρόπι Σαμπούκου μπορεί να βοηθήσει στο κρυολόγημα σαν φυτικό φάρμακο.

Είναι συγκεκριμένα πολύ αποτελεσματικό στον βήχα. αλλά και στην τόνωση του ανοσοποιητικού γενικότερα. Επίσης μπορείς να φτιάξεις λικέρ με βότκα ή να το απολαύσεις και σαν δροσιστικό ρόφημα με σόδα  τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι. Τέλος μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στην ζαχαροπλαστική.

Δείτε ακόμα Δείτε πως να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα και μπαχαρικά στο σπίτι

Με λίγα λόγια το σιρόπι Σαμπούκου είναι πολύ χρήσιμο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό είναι γνωστές αν και προτείνουμε να μην το χορηγήσετε σε παιδιά χωρίς πρώτα να έχετε συμβουλευτεί τον παιδίατρο. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή τα μαζεύουμε και κρατάμε μόνο τα άνθη από τον Σαμπούκο. Τα πλένουμε καλά. Παίρνουμε μία κατσαρόλα μεγάλη και βάζουμε μία σειρά άνθη, φέτες πορτοκαλιού και φέτες λεμονιού. Στην συνέχεια για περίπου 5 λεπτά βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Όταν περάσουν τα 5 λεπτά, ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με τα άνθη. Βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 3 με 4 μέρες σε σκιερό μέρος. Στο διάστημα αυτό αφήνουν και εκζυμώνουν τις ουσίες τους. Στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να σουρώσουμε καλά τα υγρά.

Με το μείγμα γεμίζουμε τα μπουκάλια μας αφού πρώτα με ζεστό νερό τα έχουμε αποστειρώσει. Αποθηκεύουμε και το χρησιμοποιούμε όπου χρειάζεται.

Tips για το σιρόπι σαμπούκου

Τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού μπορούμε και να μην τις βάλουμε. Καλύτερα να σουρώσουμε τα υγρά με μία πετσέτα. Τα Σαμπούκου λέγεται αλλιώς και Κουφοξυλιά. Τα άνθη Σαμπούκου τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος και στην συνέχεια τα φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα σαν τσάι μέχρι και δύο χρόνια.

Συνταγή_για_σπιτικό_σιρόπι Σαμπούκου_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fani Kalaitzi Amanatiadu

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close