Συνταγή για το πιο λαχταριστό μιλφέιγ με άνθος αραβοσίτου!

Ένα από τα πιο νόστιμα και λαχταριστά γλυκά ψυγείου που ξετρελαίνει παιδιά και μεγάλους!

Συνταγή για σπιτικό μιλφέιγ με σφολιάτα, άνθος αραβοσίτου και σαντιγί ιδανικό για κέρασμα, για γιορτές αλλά και για να τρως όλο το καλοκαίρι με την οικογένειά σου.

Εκτέλεση

Ανοίγω τα σφολιατίνια και κάνω μία στρώση στο πυρέξ.
Με ένα μαχαιράκι προσεκτικά χαράζω κατά μήκος τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα ανοίγω στη μέση . Τα αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω την κρέμα.

Σε μία κατσαρολίτσα βάζω το γάλα και το νερό ,
Ανακατεύω και σε δυνατή φωτιά περιμένω να κάψει.
Παίρνω λίγο από το αραιωμένο γάλα όσο είναι παγωμένο και διαλύω το άνθος αραβοσίτου. Όταν κάψει το γάλα μου το γυρίζω στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βιταμ. Ενσωματώνω καλά μέσα στην κρέμα.

Τέλος πασπαλιστά προσθέτω το μπέικιν παουντερ και ανακατεύω αρχικά στην επιφάνεια της κρέμας να αφρίσει και να διαλυθεί. Ενσωματώνω μέσα στην κρέμα. Αδειάζω τη μισή κρέμα πάνω στα σφολιατίνια, κάνω μια στρώση ακόμα με σφολιατίνια και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα.
Όταν κρυώσει, χτυπάω την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρω το γλυκό.

Σπάω με α χέρια μου τα σφολιατίνια που έμειναν και πασπαλίζω το γλυκό.
Τέλος πασπαλίζω με μπόλικη κανέλα και άχνη το γλυκό.
Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή για μιλφέιγ με άνθος αραβοσίτου!

Συνταγή για μιλφέιγ με άνθος αραβοσίτου!

Συνταγή για μιλφέιγ με άνθος αραβοσίτου!

Συνταγή για μιλφέιγ με άνθος αραβοσίτου!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou

Close