Εντυπωσιακή συνταγή για τούρτα καραμέλα με γέμισή σοκολάτα
- αυγα 5
- ζαχαρη 150 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ κοφτά κοσκινισμένα
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- κουβερτουρα 600 γρ. σε μικρά κομμάτια
- γάλα 300 γρ. πλήρες
- κρεμα γαλακτος 400 γρ. με 35%-36% λιπαρά
Κρέμα σοκολάτα για τη γέμιση
- κρεμα γαλακτος 250 γρ
- ζαχαρουχο Ένα κουτί
Κρέμα καραμέλα για την επικάλυψη
Μια υπέροχη τούρτα με σοκολάτα και καραμέλα για να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δώσετε χρήματα στα ζαχαροπλαστεία. Νόστιμη, αφράτη και σίγουρα αρκετά εντυπωσιακή. Ένας συνδυασμός γεύσεων που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Οι καλεσμένοι σας σίγουρα, θα νομίζουν ότι είναι αγοραστή. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα μας στο μίξερ. Προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που θα τα προσθέσουμε κι αυτά.
Δείτε ακόμα Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. , στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά στις αντιστάσεις. Αφήνουμε το παντεσπάνι μας να κρυώσει πολύ καλά αφού είναι έτοιμο και στην συνέχεια το χωρίζουμε σε 3 δίσκους.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά στο μίξερ μέχρι να πήξει και να μοιάζει με γιαούρτι. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Στο τέλος, ενσωματώνουμε την κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
Εκτέλεση για την κρέμα καραμέλας
Στην αρχή βράζουμε το ζαχαρούχο για τρεις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Όταν είναι έτοιμο και έχει κρυώσει, το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την παγωμένη κρύα γάλακτος. Όταν γίνει σαντιγί και στέκεται, ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε και το κονιάκ.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες