ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΎΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΆ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ!!
Yλικά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα,
- 1 φακελάκι μάγια,
- 2 αυγά
- 700γρ περίπου αλεύρι,
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
- 3κουταλιές της σούπας βουτυρο λιωμενο.
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε το γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη το αυγό και το αλεύρι ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε να φουσκώσει για καμια ώρα . Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη κάνουμε μπαλάκια ,τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με μερεντα η μαρμελάδα. Στη συνέχεια τα κλείνουμε σαν πουγκάκια τα βάζουμε στο ταψί (σε λαδοκολλα) με το κλείσιμο από κάτω. Τα αφήνω πάλι κάνα μισάωρο να φουσκώσουν.
Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, στους 180,( Σε προθερμασμένο φούρνο)(αντιστάσεις πάνω κάτω).
Όταν βγουν αλείφω με ελάχιστο βούτυρο λιωμένο να γυαλίσουν και πασπαλίζω άχνη!
Αν θέλετε η μερεντα να μην σας βγαίνει έξω στο ψήσιμο, βάλτε την πριν, κουταλιές-κουταλιές στην κατάψυξη, σε λαδόκολλα και μετά γεμίστε την ζύμη σας. Ετσι δεν προλαβαίνει να λιώσει και να βγει έξω.
Αν θέλω να κάνω γλάσσο,
Γλάσο σοκολάτας:
125 γρ κουβερτούρα
1 κ.του γλυκού μέλι
2 κ.της σούπας γάλα εβαπορέ
ολά τα υλικα σε μπεν μαρι
βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια
Οι φωτογραφίες είναι από την φίλη της ομάδας Συνταγές για παιδιά: Γαλήνη Γεωργιάδου
Η συνταγή από την φίλη της ομάδας Συνταγές για παιδιά: Aggeliki Haralampidou
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος