Συνταγή για χειροποίητες ταλιατέλες με μόλις 6 υλικά

Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες, για να σταματήσουμε να αγοράζουμε ταλιατέλες από το supermarket και να ξεκινήσουμε να τις φτιάχνουμε μόνοι μας! Είναι μία πολύ απλή συνταγή για σπιτικές χειροποίητες ταλιατέλες με μόνο 6 υλικά!

Δείτε ακόμα Πως να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές λιαστές ντομάτες

Αυτές οι χειροποίητες ταλιατέλες είναι πιο νόστιμες από τις αγοραστές και φυσικά πολύ πιο υγιεινές! Τα παιδιά μας σίγουρα θα τις λατρέψουν. Τέλος πια τα περιττά έξοδα στο supermarket αφού χρυσοχέρες μας θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε τις ταλιατέλες μόνες σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Όπως και να το κάνουμε το φρέσκο είναι πάντα καλύτερο από το κατεψυγμένο! Αυτό ισχύει και για τα ζυμαρικά! Η ζύμη για τα φρέσκα ζυμαρικά είναι απλή και γίνεται είτε μόνο με αλεύρι είτε με σιμιγδάλι και αλεύρι.

Όλη η νοστιμιά, η σωστή ελαστικότητα, η υφή και το μη λασπωμένο αποτέλεσμα οφείλονται κυρίως στην ποιότητα του αλευριού ή του σιμιγδαλιού που θα χρησιμοποιήσουμε…

Εκτέλεση

Βάζουμε στον πάγκο μας μισό κιλό αλεύρι σκληρό και κάνουμε στο κέντρο μία λακκούβα. Εκεί ρίχνουμε τα αυγά, λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε επίσης και 3 κουταλιές νερό. Θέλουμε μία σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Αφήνουμε μισή ώρα την ζύμη να ξεκουραστεί και στην συνέχει ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό. Ρίχνουμε αλεύρι, διπλώνουμε και κόβουμε την ζύμη μας σε λεπτές λωρίδες. Βράζουμε αρκετό νερό με λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα. Σε 3 λεπτά είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με βούτυρο, μπέικον, κόκκινη σάλτσα κοκ.

Tips

Το αλεύρι που θα μας χρειαστεί πάει σύμφωνα με το πόσο μεγάλα αυγά θα χρησιμοποιήσουμε.

Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ρουλα Λυρου

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close