Παντεσπάνι:
2 ασπράδια αυγού
2 κ.σ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κρόκους
60 γρ. νισεστέ
60 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα 2 ασπράδια με το νερό μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους – τους οποίους έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά με ένα πιρουνάκι, το νισεστέ, το αλεύρι – το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν – και το μπέικιν. Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε στους 210 βαθμούς Κελσίου για 10-20′.
Σημ.: Αν ψήσουμε το παντεσπάνι σε μια σπαστή φόρμα, τη βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε. Αν το ψήσουμε σε φόρμα για παντεσπάνι, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, χτυπάμε τη σαντιγυ (δεν θα μας χρειαστεί ολόκληρη) και την απλώνουμε από πάνω. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτσανάκι από τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε πάνω στη σαντιγύ. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το απλώνουμε από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πίξει και είναι έτοιμο.
Σημ.: Αν υπαρχει γερμανικό ζελέ είναι καλύτερα γιατί πίζει αμέσως. Με το ελληνικό θα ήταν καλύτερα να έχετε σπαστή φόρμα γιατί χρειάζεται αρκετή ώρα στο ψυγείο για να πίξει.
Καλή επιτυχία !
πηγη:greekcook.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα