Τάρτα κοτόπουλο με πράσα και μπέικον!Μια φανταστική συνταγή σε περίπτωση που σας έχει περισσέψει κοτοπουλάκι.
Η βάση της είναι γιαουρτένια,πολύ ευκολα μπορείτε να τη φτιάξετε και έχει σίγουρη επιτυχία!
Επίσης είναι μια ιδανική ιδέα για μια γιορτή,η για ένα πάρτυ
Τάρτα κοτόπουλο με πράσα και μπέικον : Υλικά και εεκτέλεση
Ζυμη
200γρ στραγγιστο γιαουρτι
1 αυγο
250γρ βουτυρο λουρπακ
1/2 κουτ.γλ αλατι
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
500γρ περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις
Γεμιση
2 πρασα
2-3 φρεσκα κρεμμυδακια
1 στηθος κοτοπουλου βρασμενο
3-4 φετες μπεικον
1 φλ γκουντα
1 μικρη κρεμα γαλακτος
2 αυγα
Αλατι πιπερι παπρικα
Φτιαχνουμε τη ζυμη
Σε ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι κοσκινισμενο,το μπεικιν και το βουτυρο σε κομματια.Τριβουμε καλα με τα χερια και στη συνεχεια προσθετουμε το αυγο χτυπημενο,το γιαουρτι και το αλατι.Την αφηνουμε για λιγη ωρα να ξεκουραστει
Στη συνεχεια ανοιγουμε τη ζυμη σε λεπτο φυλλο και την στρωνουμε σε ταρτιερα ελαφρως βουτυρωμενη και την ψηνουμε στους 180 βαθμους για 10′.
Σε τηγάνι με λίγο λαδι σωταρουμε τα ψιλοκομμενα πρασσα-κρεμμυδακια-μπεικον και κοτοπουλο.Ριχνουμε αλατι πιπερι και παπρικα και το αφηνουμε να μαγειρευτει σε μεσαια φωτια για 10′.Στη συνεχεια προσθετουμε ενα μειγμα απο κρεμα γαλακτος κ αυγα που εχουμε ανακατεψει σε ενα μπωλ.
Βγαζουμε την ταρτα απο το φουρνο αφου περασουν τα 10′ ψησιματος της,περιχυνουμε απο πανω το μειγμα κοτοπουλου.Συνεχιζουμε το ψησιμο για 30′ περιπου ακομα η μεχρι να ροδισει και να εχει ψηθει καλα απο κατω.Την αφηνουμε μιση ωρα να σταθει και μετα την κόβουμε!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα