ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΙ ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ για τη ζυμη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουπα χλιαρό νερό
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ γ ζαχαρη
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1½ κιλό τυρί φετα η ανθοτυρο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και τα ζυμώνουμε με το χέρι σε ένα ελαστικό, μέτριο ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστει!
Σε μπολ ανακατεύουμε μαζί τα υλικά της γέμισης !
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε τους γκιουζλεμέδες στα τέσσερα.
Τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι και τους αφήνουμε με στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστοί.
Μπορειτε να τους κανετε και στο φουρνο στους 180 β μεχρι να ροδισουν αν δε θελετε στο τηγανι!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα