Τηγανίτες Σάμου! Μπορείς να τις φας γλυκές η αλμυρές (εγώ τις προτιμώ με τυράκι είναι υπέροχες) και αρέσουν πολύ στα παιδιά!
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμ.)
1 αυγό
1 κ.γλ.αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
χλιαρό γαλα όσο πάρει να γίνει μια πολύ μαλάκια ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα
5-6 κουταλιες ελαιόλαδο για το ζύμωμα στο τέλος για να μην κολλάει η ζύμη
τυράκι ή μέλι για απο πανω
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πετύχουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα. Για να μην κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Η ζύμη μας πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακιά από του ψωμιού. Την σκεπαζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλίτσες απ το ζυμάρι και ανοίγουμε με τον πλάστη μας πιτούλες, τις αραδιάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας τες με πιρούνι γύρω γυρω για να μην αρπάξουν μέχρι να ροδίσουν (να μην ξεροψηθούν) και να φουσκώσουν.
Τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές με τυράκι ή μέλι.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες