Μικρά και μεγάλα μυστικά στην κουζίνα σας- tips

 

Τελικά ο χρόνος είναι χρήμα. Και για μας τις γυναίκες είναι πολύτιμος. Αναγκαζόμαστε να  βρούμε έξυπνους τρόπους για να τα βγάλουμε πέρα.Η κουζίνα τελικά κρύβει μικρά και μεγάλα μυστικά. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να οργανώσετε την κουζίνα σας,βάζοντας κυριολεκτικά σε τάξη την μαγειρική σας.Μικρά αλλά θαυματουργά μυστικά για γρήγορες και οικονομικές λύσεις.


 Σταματήστε να καθαρίσετε σκόρδα κάθε φορά που τα θέλετε στο μαγείρεμα. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να τα καθαρίσετε και να τα αποθηκεύσετε αφού τα έχετε ψιλοκόψει σε ένα βάζο με λάδι. Αυτό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Κάθε φορά ένα μικρό κουταλάκι και τέλος στην ταλαιπωρία. Διατηρείτε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

10 συντομεύσεις για την καλύτερη Μαγειρική | Mom Σχεδιασμός10 συντομεύσεις για την καλύτερη Μαγειρική | Mom Σχεδιασμός

Μαρινάρετε το κρέας και το κοτόπουλο και τοποθετείστε τα κατευθείαν στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο το μόνο που κάνετε το τοποθετείτε κατευθείαν στην κατσαρόλα σας όταν το καταψύξετε.

10 συντομεύσεις για την καλύτερη Μαγειρική | Mom Σχεδιασμός
10 συντομεύσεις για την καλύτερη Μαγειρική | Mom Σχεδιασμός

Με την ίδια λογική μπορείτε να αποθηκεύσετε σάλτσες, φαγητά που περισσεύουν και είναι δύσκολο να καταναλωθούν την επόμενη μέρα, και μπορεί να είναι κιμάς, σάλτσες, φακές, φασόλαδα κτλ.

10 συντομεύσεις για την καλύτερη Μαγειρική | Mom Σχεδιασμός

Δημιουργήστε  σαλάτες ή αν καταναλώνετε smoothie, σε μερίδες για το το καθημερινό σας τραπέζι.  Το μόνο που κάνετε τοποθετείτε την απαιτούμενη ποσότητα που συνήθως καταναλώνετε  σε ατομικά σακουλάκια και προσθέτετε μόνο λάδι, ξύδι και λεμόνι.

πράσινο-veggie-smoothie-bags_1

Αρωματικά με λάδι, μαιντανό, σέλινο, άνηθο, κτλ

10 συντομεύσεις για την καλύτερη Μαγειρική | Mom Σχεδιασμός

Αποθηκεύστε το κρασί που περίσσεψε και κάντε το παγάκια. Αυτό θα κρατήσει τα αρώματα του και θα σας βοηθήσει να έχετε πάντα κρασί στο σπίτι για το μαγείρεμα.

έχουν απομείνει-κρασί-παγάκια

Όλες οι παραπάνω λύσεις σας δείχνουν πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει το μαγείρεμα όταν υπάρχει οργάνωση. Υιοθετώντας τις προτάσεις αυτές κάνουμε οικονομία , διότι δεν πετάμε , λαχανικά και τρόφιμα που περισσεύουν.Τα αρωματικά δεν χαλάνε στο ντουλάπι του ψυγείου,διατηρώντας το καθαρό και γεμάτο. 

Close