Το φαγητό της Τετάρτης : Πιλάφι με χταπόδι

Νηστίσιμο μαμαδίστικο φαγάκι έχουμε σήμερα. Ένα πεντανόστιμο πιλάφι με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα.

Σε κάθε περίοδο νηστείας τα θαλασσινά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατροφή μας. Χταπόδι, καλαμαράκια, γαρίδες, σουπιές και άλλες θαλασσινές λιχουδιές. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα φαγάκι μαμαδίστικο που μοσχοβολάει θάλασσα. Πιλάφι με χταπόδι και μυρωδικά.

Είναι ένα φαγητό ιδανικό για κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο. Το χταπόδι δίνει μία άλλη γεύση στο ρύζι και μπορεί να απογειώσει κάθε τραπέζι μας, νηστίσιμο ή μη! Ακόμη και μέσα στην καρδιά του Φθινοπώρου μπορείτε να το απολαύσετε με λίγο ουζάκι ή τσιπουράκι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιλάφι με χταπόδι :

Πιλάφι -με- χταπόδι-

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε μαζί με το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το μπαχάρι στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει μέσα στο ζουμί του και αφού εξατμιστεί όλο το ζουμί, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Το ξεπλένουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χταπόδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερού και τον κύβο λαχανικών και χαμηλώνουμε την φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.

Δείτε ακόμα Χταπόδι σαν να είναι στα κάρβουνα στο φούρνο

Το φαγητό της Τετάρτης : Πιλάφι με χταπόδι

Πριν εξατμιστεί όλο το νερό, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει με κλειστό καπάκι για να πιει το ρύζι το υπόλοιπο νερό. Απολαμβάνουμε.

Πιλάφι -με- χταπόδι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close