Το- γλυκό- της- Τσικνοπέμπτης-

Συνταγή για το γλυκό της Τσικνοπέμπτης .Το ραβανί είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό ταψιού που απολαμβάνουμε. Σήμερα λοιπόν θα το φτιάξουμε το γλυκό της Τσικνοπέμπτης  ραβανί με ινδοκάρυδο. Αυτό το ραβανί το δοκιμάσαμε πρόσφατα και μείναμε ενθουσιασμένοι με την γεύση και την μυρωδιά.

    Για το λάδωμα του ταψιού

  • βουτυρο Λίγο

Ένα αφράτο και μέσα στην γλύκα του ραβανί με ινδοκάρυδο που λιώνει στο στόμα και μοσχοβολάει σαν τις παιδικές μας αναμνήσεις. Αν σας αρέσει το ινδοκάρυδο δεν θα μπορέσετε σίγουρα να αντισταθείτε σε αυτή την γεύση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Το γλυκό της Τσικνοπέμπτης:

Το -γλυκό- της -Τσικνοπέμπτης-

Εκτέλεση για το ραβανί

Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο γάλα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το σιμιγδάλι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Δείτε ακόμα Ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και μεταφέρουμε στο πυρέξ το μείγμα για το ραβανί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά στις αντιστάσεις.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια για περίπου 7 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε το ραβανί με κρύο σιρόπι όσο το ραβανί είναι καυτό.

Tips για το γλυκό της Τσικνοπέμπτης

Μπορούμε να βάλουμε ινδοκάρυδο και στο παντεσπάνι αρκεί να μειώσουμε την ποσότητα στο ψιλό σιμιγδάλι.

Το -γλυκό- της -Τσικνοπέμπτης-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Rania Mantopoulou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close