Το πιο Αφράτο & Εύκολο Κέικ Καρότου – Fluffy Carrot Cake with cream Cheese

Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο κέικ με καρότο και ινδοκαρυδο! Είναι αφράτο με λίγα υλικά και πολύ λαχταριστο. Το ιδανικό γλυκό για τον καφέ μας.

Υλικά για το κέικ (Ingredients for the cake):

-6 αυγά (6 eggs)
-360γρ. καστανή ζάχαρη (360gr. brown sugar)
-350ml ηλιέλαιο (350ml sunflower oil)
-350γρ. αλεύρι που φουσκώνει (350gr. self raising flour)
-1 κ.γ. μοσχοκάρυδο (1 tsp. nutmeg)
-1/2 κ.γ. κανέλα (1/2 tsp. cinnamon)
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι (zest from 1 orange)
-60γρ. ινδοκάρυδο (60gr. coconut flakes)
-300γρ. τριμμένα καρότα (300gr. grated carrots)

Για την κρέμα (For the cream):

-80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (80gr. butter at room temperature)
-200γρ. κρέμα τυρί (200gr. cream cheese)
-1 βανιλίνη (1 vanillin)
-100γρ. άχνη (100gr. powdered sugar)

 


Close