To σουφλέ του Σαββάτου. Συνταγή για Λαχταριστό σουφλέ με κιμά, πατάτες και λιωμένο τυρί από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γραμμάρια
- πατατες 3 μέτριες
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- αυγα 3 μέτρια
- ελαιολαδο Λίγο
- Γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γραμμάρια
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Υλικά
- μοτσαρελα 150 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Δεν χρειάζονται πολλά και περίεργα υλικά για να φτιάξεις ένα νόστιμο φαγητό και αυτό ο Παναγιώτης Παπαδάκης το γνωρίζει καλά. Έτσι ετοίμασε για εμάς ένα λαχταριστό σουφλέ του Σαββάτου με μοτσαρέλα, γραβιέρα, μοσχαρίσιο κιμά, πατάτες και μπαχαρικά.
Είναι ένα υπέροχο σουφλέ που μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και σε ένα επίσημο τραπέζι. Είναι πανεύκολο, μοσχοβολάει και πραγματικά θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ του Σαββάτου
INGREDIENTS
700 g ground beef
3 medium potatoes
1 medium onion
3 medium eggs
200 g milk
20 g plain flour
Olive oil
1 tsp sweet paprika
1/2 tbsp salt
Pepper
Nutmeg
———————————————-
150 g mozzarella cheese
———————————————–
30×20 cm
GERMAN
ZUTATEN
700 g Hackfleisch
3 mittelgroße Kartoffeln
1 mittelgroße Zwiebel
3 mittelgroße Eier
200 g Milch
20 g einfaches Mehl
Olivenöl
1 TL süßer Paprika
1/2 EL Salz
Pfeffer
Muskatnuss
———————————————-
150 g Mozzarella-Käse
———————————-
30×20 cm
Εκτέλεση για το σουφλέ του Σαββάτου
Κόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τον σπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ρίχνουμε το γάλα , το αλεύρι γ.ο.χ και το Μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και τον ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σπάμε και χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις σωτάρουμε μαζί με ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι και τα αυγά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Αναμιγνύουμε τα υλικά πολύ καλά και το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 30χ20 εκ.
Δείτε ακόμα Μακαρονοσουφλέ με πένες και μπεσαμέλ
Πατάμε πολύ καλά με την μεμβράνη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 c. Προσθέτουμε το τυρί μοτσαρέλα και ξαναψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Το πιο νόστιμο απλό εύκολο και οικονομικό φαγητό είναι έτοιμο. Φτιάξτε και σεις για σας και την οικογένεια σας αυτό το εύκολο φαγητό και θα σας λύσει τα χέρια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα