Υπέροχη τούρτα γενεθλίων “Μπομπ Σφουγγαράκης”

Τούρτα για παιδικά γενέθλια Μπομπ Σφουγγαράκης βήμα βήμα. Υπέροχη τούρτα γενεθλίων “Μπομπ Σφουγγαράκης” ! Μία εξαιρετική επιλογή για το παιδικό party του παιδιού σας! Είναι απλά υπέροχη και πολύ εντυπωσιακή. Σίγουρα τα παιδιά και οι φίλοι τους θα μείνουν πολύ ευχαριστημένα!

Αυτή την εντυπωσιακή τούρτα σε σχέδιο Μπομπ Σφουγγαράκης σίγουρα θα την λατρέψουν τα αγγελούδια σας! Είναι υπέροχη και έχει τον αγαπημένο ήρωα κινουμένων σχεδίων. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για το παντεσπάνι σε ορθογώνια πυρέξ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να δούμε κορυφές.

Δείτε ακόμα Βασικά βήματα για να φτιάξετε παιδικές τούρτες γενεθλίων!

Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνουμε την μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο. Αναδιπλώνουμε με μία σπάτουλα και βάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το μείγμα μας για 3 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Εκτέλεση για την μπαβαρουάζ σοκολάτας

Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό και ρίχνουμε την ζάχαρη μέσα στους κρόκους. Ανακατεύουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα τους κρόκους με την ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85 βαθμούς Κελσίου. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά τα υλικά μας.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι. Όταν η θερμοκρασία του πρώτου μείγματος πέσει στους 35-40 βαθμούς Κελσίου προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Εκτέλεση για το σιρόπι φράουλας

Βάζουμε τις φράουλες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν μαζί με την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

Εκτέλεση για την μπαβαρουάζ φράουλας

Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. Ρίχνουμε την ζάχαρη μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Αποσύρουμε από την φωτιά πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85 βαθμούς Κελσίου. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνη και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα τις φράουλες. Ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα μας. Χτυπάμε την κρέμα σε όχι πολύ παχύρευστη μορφή.

Όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35-40 βαθμούς Κελσίου προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα. Η επικάλυψη είναι χρωματισμένη σαντιγί και ζαχαρόπαστα.

Τούρτα για παιδικά γενέθλια Μπομπ Σφουγγαράκης βήμα βήμα  τούρτα γενεθλίων “Μπομπ Σφουγγαράκης” συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Eleni Kalaitzidou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close