Από τις πιο εντυπωσιακές και νόστιμες τούρτες που έχετε φτιάξει ποτέ για τα παιδάκια σας!
- αυγα 5 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 150 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 2. κ. γλυκού κοφτά
- βανίλια 2
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 250 γρ φυτική ( τη γνωστή πράσινη)
- ζαχαρούχο γάλα 200 γρ
- τυρί κρέμα 200 γρ.
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
- βανίλια 2
Για την επικάλυψη
- ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
- βιτάμ 350 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- βανίλια 2
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την βουτυρόκρεμα
- ζαχαροπαστα έτοιμη ροζ
- ζαχαροπαστα έτοιμη μαύρη
- ζαχαροπαστα έτοιμη λευκή
Για την ζαχαρόπαστα
Τούρτα κουνελάκι με ζαχαρόπαστα και βουτυρόκρεμα και γεύση cookies που λατρεύουν τα παιδιά! Αυτή η συνταγή μπορεί να σας πάρει χρόνο αλλα πραγματικά αξίζει το αποτελέσμα! Είναι ιδανική τόσο για γενέθλια και παιδικό πάρτι, όσο και για το Πάσχα! Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα και δοκιμάστε την παρέα με τα παιδιά!
Εκτέλεση :
θα χρειαστούμε 2 ήμερες εργασίας! Την πρώτη θα στήσουμε την τούρτα μας και την επόμενη θα την στολίσουμε! Ξεκινάμε με το παντεσπάνι
Για το παντεσπάνι :
Για φόρμα 28 εκατοστών ( η δίκη μου είναι 26 εκατοστών).
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι, σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε σιγά, σιγά πολύ, πολύ, προσεκτικά το αλεύρι και ανακατεύουμε κυκλικά με ανάλαφρες κινήσεις με ΣΠΑΤΟΥΛΑ το μείγμα μας, ρίχνουμε και το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φουρνου μας στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Αφού κρυώσει πάρα πολύ καλά χωρίζουμε σε 3 πάτους.
Εγώ την πρώτη φορά την έκανα σοκολατένια, αφαιρώντας 2 κσ αλεύρι και βάζοντας 2 κσ κακάο σκόνη. Την δεύτερη φορά το έκανα λευκό και αφού τελείωσα την διαδικασία έριξα χρωματιστή τρούφα και ανακάτεψα ελαφρά. ( προσοχή να μπει στο τέλος η τρούφα γιατί το πρώτο παντεσπάνι το πέταξα).
Κόβουμε σε 3 δίσκους προσεχτικά, ίσως το ένα παντεσπάνι να σας βγει πολύ λεπτό ή και να μην κοπεί καλά. Μην στενεχωριέστε έκανα πειράματα. Θα βάλετε ως βάση το κάλο, στην μέση τα κομμάτια κι από πάνω το καλύτερο.
Σιρόπι για το παντεσπάνι
Βράζουμε για 3 λεπτά και όταν αποσύρουμε απ τη φωτιά βάζουμε τις σταγόνες λεμονιού, το αφήνουμε να κρυώσει!
Για την γέμιση
Εδώ πήρα την έτοιμη γνωστής εταιρείας γεύση σοκολάτα χρειάστηκα 1 φακελάκι , και το γάλα εκτέλεσα όπως αναγράφεται στη συσκευασία κι έσπασα μέσα τα κούκις.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε καλά το ζαχαρούχο με την κρεμά γάλακτος για 5 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε το τυρί κρεμά, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Γίνεται μια σφιχτή κρεμά, την οποία πρέπει να βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες να σφίξει καλά!
Για την βουτυρόκρεμα
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 3 λεπτά, έπειτα χωρίζουμε και βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας! Σε αιτώ το σημείο ίσως φανεί ότι το μείγμα έκοψε, άλλα δεν είναι έτσι. Χτυπάμε ζωηρά με ένα κουτάλι και γίνεται λεία κρέμα, χωρίς να κάνει αυτό το κρατς από την άχνη ζάχαρη γίνεται ένα μείγμα τέλειο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη τούρτας έτσι ώστε να την καλύψετε με ζαχαρόπαστα!
Για την ζαχαρόπαστα :
Πήρα έτοιμη ροζ , λευκή και μαύρη. Επίσης θα χρειαστούμε κορνέ με οδοντωτή μύτη για τις ροζέτες και μικρή ίσια μυτούλα για να γράψουμε ότι θέλουμε!
Στήσιμο τούρτας:
Βάζουμε στη βάση το 1 παντεσπάνι , το σιροπιάζουμε, ρίχνουμε τη μίση σοκολατένια κρεμά με κούκις, βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι (που ίσως έγινε κομμάτια άλλα δεν μας πειράζει), σιροπιάζουμε και βάζουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρεμά, καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι που πρέπει να είναι το καλύτερο! Σιροπιάζουμε αν το παντεσπάνι μας γύρω γύρω περιφερειακά δεν είναι λείο, θα το κόψουμε-ισιώσουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι. Στην πρώτη τούρτα το έκανα καλύτερα, στη δεύτερη φαίνεται ότι δεν το έκοψα γύρω γύρω καλά! Βάζουμε στο ψυγείο μετά από 5 ώρες περίπου ρίχνουμε σιγά σιγά την επικάλυψη, τη λευκή κρεμά και όσο μπορούμε λειαίνουμε με μια σπάτουλα. Αν δούμε ότι υπάρχουν ατέλειες, βάζουμε ξανά στο ψυγείο την τούρτα και την επικάλυψη και μετά από 2 ώρες βάζουμε άλλη μια στρώση (γίνεται αρκετή η επικάλυψη) αφήνουμε όλη τη νύχτα! Την επόμενη έχει παγώσει καλά η τούρτα και στολίζουμε!!! Εχω φωτογραφίες πώς έκανα εγώ το κουνελάκι βήμα βήμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Την βουτυρόκρεμα την ετοιμάζουμε την δεύτερη μέρα, πριν στολίσουμε και τη χρησιμοποιούμε αμέσως!
Σας κούρασα αλλά προσπάθησα να την γράψω αναλυτικά έτσι ώστε να σας βοηθήσω.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Stella Emmanouil
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις