Τούρτα με γέμιση μερέντα- Πεντανόστιμη και πανεύκολη τούρτα για μικρούς και μεγάλους!
- αυγα 10
- ζαχαρη 200 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γρ
- βανίλια 5 (καψουλάκια)
- κακαο 40 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 800 ml με όλα τα λιπαρά 35%
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας
- βανίλια 3 με 4
Για την σαντιγί
- μερεντα 500 με 600 γρ
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 1-2
Για το γαρνίρισμα
Αν πλησιάζουν τα γενέθλιά σας ή τα γενέθλια ενός δικού σας ανθρώπου βρήκαμε την ιδανική τούρτα για εσάς. Μία πεντανόστιμη τούρτα, ιδανική για τους λάτρεις της μερέντας. Τούρτα με γέμιση μερέντα, με σπιτικό παντεσπάνι και σιρόπι που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Είναι πιο οικονομική και πιο νόστιμη από τις αγοραστές και σίγουρα οι σπιτικές τούρτες έχουν άλλη γλύκα. Αν θέλετε λοιπόν να γλυκάνετε τους καλεσμένους σας και να σας ρωτάνε όλοι από ποιο ζαχαροπλαστείο την αγοράσατε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη τούρτα με γέμιση μερέντα
Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα με γέμιση μερέντα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Αφού αφρατέψει ρίχνουμε τις βανίλιες. Περνάμε από σίτα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα ρίχνουμε λίγα λίγα μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
Τα ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Τρυπάμε το παντεσπάνι με μαχαίρι στο κέντρο κι αν βγει καθαρό το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και όταν πάρει βράση το μείγμα μας το αποσύρουμε και προσθέτουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες μέχρι να πήξουν και να γίνουν σαντιγί. Προσέχουμε μόνο να μην μας κόψει. Αφού κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Παίρνουμε μία ποσότητα από την σαντιγί και την ανακατεύουμε με την μερέντα χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ μέχρι η κρέμα μας να γίνει λεία. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπανιού σε έναν δίσκο. Από πάνω αλείφουμε το παντεσπάνι με το 1/3 του σιροπιού.
Δείτε ακόμα Τούρτα λύκος για το παιδικό party
Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας με μερέντα και από πάνω ξανά παντεσπάνι. Πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι βάζουμε και πάλι σιρόπι, μετά την σαντιγί με μερέντα και από πάνω βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι. Και πάλι το σιροπιάζουμε και τελειώνουμε με την λευκή σαντιγί. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και γαρνίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες