Συνταγή για τούρτα παγωτό με γεύση φρούτα του δάσους και semifreddo.Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα υπέροχο γλυκό Μία τούρτα παγωτό με δύο διαφορετικές γεύσεις. Η μία γεύση είναι φρούτα του δάσους και η άλλη semifreddo.
- ασπραδια 4 αυγού
- κρόκους αυγού 4
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γραμμάρια
- κακαο 25 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400 γραμμάρια με 35% λιπαρά (από το ψυγείο)
- ζαχαρούχο γάλα 1 (από το ψυγείο)
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
Για το παγωτό
- φρούτα του δάσους 150 γραμμάρια
- καστανή ζάχαρη 50 κουταλιές της σούπας
Για τα φρούτα του δάσους
- καφές 2 κουταλιές της σούπας νες
- ζαχαρούχο γάλα 2 κουταλιές της σούπας
- μερεντα 3 κουταλιές της σούπας
Για το semifreddo
Μία τούρτα παγωτό για απαιτητικούς ουρανίσκους με σίγουρη επιτυχία που συνδυάζει δύο διαφορετικές γεύσεις. Οι φρουτώδεις γεύσεις των φρούτων του δάσους με τις έντονες γεύσεις του semifreddo από νες καφέ και μερέντα απογειώνουν αυτήν την υπέροχη τούρτα παγωτό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα παγωτό με γεύση φρούτα του δάσους και semifreddo:
Τούρτα παγωτό με δύο διαφορετικές γεύσεις: φρούτα του δάσους και Semifreddo…
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σφιχτό. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και τους κρόκους και στο τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα για τούρτα με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για τα φρούτα του δάσους
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα του δάσους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να πήξει το μείγμα λίγο. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και σουρώνουμε τα φρούτα. Το σιρόπι-ζελέ από τα φρούτα του δάσους θα τον αφήσουμε στην άκρη για διακοσμήσουμε αργότερα την τούρτα παγωτό.
Εκτέλεση για το semifreddo
Ανακατεύουμε πολύ καλά τον καφέ με το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για το παγωτό
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού μαζί με το ζαχαρούχο γάλα αφού πρώτα έχουμε ξεχωρίσει τις δύο κουταλιές της σούπας ζαχαρούχου που θα βάλουμε στο Semifreddo. Ενώνουμε τις δύο κρέμες και ανακατεύουμε καλά.
Ξεχωρίζουμε την κρέμα για το παγωτό στα δύο. Στην μία κρέμα θα βάλουμε τα φρούτα του δάσους στραγγισμένα και ανακατεύουμε καλά και στην δεύτερη κρέμα προσθέτουμε το semifreddo. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Εκτέλεση για την σύνθεση
Κόβουμε το παντεσπάνι μας στα δύο. Στην φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι βάζουμε ένα παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα με τα φρούτα του δάσους. Από πάνω βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και προσθέτουμε την κρέμα semifreddo. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό σύκο
Μετά τις 4 ώρες ρίχνουμε και την μαρμελάδα ζελέ από τα φρούτα μας και διακοσμούμε με φρούτα που έχουμε και λίγα φύλλα δυόσμου αν θέλουμε. Ξαναβάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για ακόμα 2 ώρες και ξεφορμάρουμε. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε την τούτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Tartseli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες