Τούρτα σοκολατίνα με μπισκότα. Συνταγή για λαχταριστή τούρτα σοκολατίνα με μπισκότα και σοκολάτα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα και βελούδινη γκανάζ σοκολάτας.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- Κουβερτούρα γάλακτος 1
- μπισκότα 2.5 πακέτα πτι μπερ
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2 φλιτζάνια
- αυγα 2
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας κοφτές
- Κουβερτούρα γάλακτος 1
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κομμάτι
- ζαχαρη 1/2 φλιτζάνι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια υγείας
- κρεμα γαλακτος 100 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κομμάτι
Για την γκανάζ
- σοκολάτα Κατά βούληση τριμμένη
Για την διακόσμηση
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι λαχταριστήςΤούρτας σοκολατίνας με μπισκότα Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε για εσάς μία πεντανόστιμη τούρτα σοκολατίνα με μπισκότα ,με κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, βάση μπισκότων με σοκολάτα και γκανάζ σοκολάτας. Είναι μία πανεύκολη τούρτα και είναι καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου.
Είναι τόσο λαχταριστή όσο φαίνεται, \ Είναι υπέροχη για γενέθλια μικρών και μεγάλων ενώ μπορούμε να την φτιάξουμε και για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αφού η σοκολάτα και τα γλυκά είναι…άκρως ερωτικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τούρτα σοκολατίνα με μπισκότα:
Εκτέλεση για την βάση της τούρτας
Βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σε μεσαία θερμοκρασία.
Αφού λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα, βάζουμε στην άκρη την βάση για να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τα πτι μπερ σπασμένα με τα χέρια. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με τσέρκι 26 εκατοστών. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για μισή ώρα να παγώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα αυγά, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το κακάο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το φρέσκο γάλα να ζεσταίνεται. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό γάλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού πήξει απομακρύνουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό σύκο
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η κουβερτούρα και να γίνει η κρέμα λεία. Την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Η μεμβράνη, θέλουμε να ακουμπάει στην κρέμα.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κουβερτούρα υγείας σπασμένη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία η γκανάζ.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και πάνω από την βάση των μπισκότων στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε την γκανάζ. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε την τούρτα για 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα