Οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς κάθε χρόνο, είναι ο απόλυτος μεζές του καλοκαιριού! Δες τη συνταγή βήμα-βήμα
Καλοκαίρι χωρίς ντοματοκεφτέδες, δεν γίνεται! Σου έχουμε την αυθεντική συνταγή, όπως τη φτιάχνει γιαγιά στη Σαντορίνη, με όλα τα μυστικά της και το μαγικό υλικό που την απογειώνει. Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι μέσα, αυτοί οι ντοματοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά, είναι το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι της παρέας, για ουζάκι ή ακόμα και για κυρίως γεύμα με μια δροσερή σαλάτα δίπλα. Το καλοκαίρι δεν χρειάζονται πολλά – όπως έλεγε και ένα τραγούδι… Λίγο κρασί λίγο θάλασσα…
Υλικά:
1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 210 γρ. τυρί φέτα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 1 κ.σ. ρίγανη Θυμάρι φρέσκο Λεμονοθύμαρο φρέσκο (προαιρετικά αλλά απογειώνει το άρωμα) Αλάτι, πιπέρι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ ρίξε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, Σκέπασε με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα – αυτό βοηθάει να σφίξει και να δέσει σωστά.
Ζέστανε μπόλικο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Πλάσε τους ντοματοκεφτέδες σε μικρά κεφτεδάκια ή κουταλιές. Μόλις κάψει το λάδι,τηγάνισε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Στράγγισέ τους σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρέ τους ζεστούς με δροσερό γιαούρτι ή ντιπ με δυόσμο.
Από τη φίλη μας Olga Sv