Τριφτά-Πασχαλινά κουλουράκια-με μπέικιν-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα, τριφτά Πασχαλινά κουλουράκια για το Πάσχα με μπέικιν πάουντερ, ξύσμα πορτοκαλιού και μαχλέπι της Σόφης Τσιώπου.

 

    Για το άλειμμα

  • γάλα εβαπορέ 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου αδιάλυτο

Τα Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη

 

Τα πιο αφράτα κουλουράκια για το Πάσχα είναι σίγουρα αυτά. Με ξύσμα πορτοκαλιού, μαχλέπι για επιπλέον άρωμα και φυσικά μπέικιν πάουντερ, είναι τα πιο φουσκωτά και τριφτά κουλουράκια που μπορείτε να το δοκιμάσετε. Εμείς σίγουρα θα τα φτιάξουμε φέτος!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν:

Τριφτά-Πασχαλινά κουλουράκια-με μπέικιν-συνταγή-

Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν

Τριφτά-Πασχαλινά κουλουράκια-με μπέικιν-συνταγή-

Αρχικά χτυπάμε για 10 λεπτά το βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι και ανακατεύουμε.

Τριφτά-Πασχαλινά κουλουράκια-με μπέικιν-συνταγή-

Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια με όλα τα μυστικά

 

Τριφτά-Πασχαλινά κουλουράκια-με μπέικιν-συνταγή-

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και όχι ζυμώνοντας, για να έχουμε μία ζύμη πολύ μαλακή, που να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 15 λεπτά.

Tips για τα τα Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν

Μπορούμε να βάλουμε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, απλά δε θα προσθέσουμε το μπέικιν πάουντερ.

Τριφτά-Πασχαλινά κουλουράκια-με μπέικιν-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close